WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darters doen het Goed
Kortenhoef, zo 24 december 2006

De Kortenhoefse darters zijn halverwege het seizoen. De resultaten blijven goed.

ingezonden bericht

De darters zijn halverwege en met zeer goede resultaten

Woensdag mocht het tweede van het thuis Wapen van Kortenhoef tegen het sterk begonnen, maar nu wat afzakkende Allo allo uit Amersfoort.

PeKa verloor zijn set met 2-1, hij was niet in staat de tegenstander een leg af te snoepen. Brian gooide vervolgens een sterke wedstrijd, veel scores rond de 80 met een uitschieter naar 125. Via dubbel 20 en dubbel 2 won hij met 2-0. Berrie begon de eerste leg sterk en won hem in no-time. De tweede ging een stuk moeizamer, maar vanuit achterstand wist hij 67 te finishen. Herman Verwoerd gooide twee keer 140, won de eerste leg, verloor de tweede, maar de derde ging weer naar hem. Zo stond het na de singels 3-1 voor het thuisteam. Bij de koppels gooiden Brian en berrie een sterke match, via onder andere een 125 score wonnen de mannen met 2-0. PeKa en Herman hadden een spannende pot, zij verloren de eerste leg, Herman finishte de tweede en PeKa de derde. Hiermee was de wedstrijd gewonnen. Berrie en Bats die Brian verving waren onhoudbaar. Zij wonnen met 2-0. PeKa en Herman herhaalden de tweede wedstrijd, 1e leg verloren, 2e leg gefinished door Herman die er weer een 140 uitperstte, derde door PeKa. De bierronde was lastig. De mannen kwamen op achterstand, maar nadat PeKa 116 gooide kwamen we terug in de wedstrijd. Vanaf 15 gooide Herman 13 dubbel 1. Zo was de eindscore 8-1.

Het team heeft nu elke tegenstander in de poole verslagen. En door de afgelopen twee weken de nrs 3 en 4 met 8-1 te verslaan lijkt de titel een match tussen WVK 2 en Feestteam Xero te worden. Die heeft 3 punten meer gescoord in de wedstrijden, maar wel verloren van WVK 2. Het eerste mocht een dag later thuis spelen tegen het Utrechtse Firda. Herman Blankenberg gooide onder andere 100 en won met 2-0. Marcel verloor met 2-0, elke leg ging hier tegen de pijlen in. De leg die hij finishte finishte hij wel 72, de derde verloor hij doordat hij de dubbel maar niet raakte. Menno gooide onder andere 140 en won met 2-0. Rene gooide een keer 100 en won ook met 2-0. Zo stond het eerste ook na de singels op 3-1. Herman en Menno wonnen de eerste koppel met 2-1. Marcel en Rene waren sterk bezig en wonnen met 2-0. Herman en Donny verloren de eerste leg maar wonnen de andere 2. Marcel en Diesel (de bijnaam van Jeroen) gooiden 2 slechte legs en verloren dan ook. De bierronde ging weer naar het eerste van WVK zodat met 7-2 gewonnen werd. In hun poole staan ze bovenaan, op de voet gevolgd door Fuuk 4.

Halverwege het seizoen zien we dus dat beide teams het goed doen, er veel interesse is in de dartssport, de vereniging groeit nog steeds. Volgend jaar komt er een derde team bij. Na afloop was er nog een wedstrijd tussen Berrie en PeKa tegen Marcel en Donny. PeKa en Berrie, beiden onder invloed wisten met 2-1 te winnen al speelde PeKa niet altijd volgens de regels. Er werd wel veel gelachen die pot.

Namens alle darters wensen wij u allen fijne feestdagen en voor 2007 roepen we: Ladies and gentlemen: LET'S PLAY DARTS!

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief