WIJDEMEERSE WEBKRANT
WWK: Geen Roddelblad
Loosdrecht, za 23 december 2006

Bart Ten Herkel van de Nieuwsster vindt dat de ingezonden brief van Cor Koster niet geplaatst had moeten worden. De WWK is geen roddelblad.

ingezonden brief

Beste Rik,

Wij, als uitgevers van het papieren medium, genieten van jouw site. Graag wil ik je wel op het volgende attenderen: de ingezonden brief van Koster.

Ingezonden brieven moet je volgens mij plaatsen als deze tot algemeen nut kunnen zijn. Ik weet dat dat heel moeilijk is, maar de brief van Koster is er een van een volledig gefrustreerde man die op de valreep nog wat ellende wil schoppen (ik ken de beste man overigens niet).

Hij suggereerde zelfs dat er een relatie bestaat tussen twee leden uit de politiek (leuk voor het thuisfront). Ik zou zo'n brief niet plaatsen. En natuurlijk zijn wij in het verleden ook wel eens de mist in gegaan, maar heb daar veel van geleerd. Ik hoop dat je het met me eens bent. Op die manier kunnen we berichtgeving zuiver houden en niet fungerern als een roddelmedium.

De reakties van Neef en van den Broeck waren dan ook volledig terecht.

Mooie kerstdagen, goed nieuwjaar en een fijne samenwerking in 2007.

Groet,

Bart ten Herkel (De NieuwsSter)
Loosdrecht

Naschrift redactie WWK:

Een ingezonden brief wordt altijd beoordeeld op inhoud en langs de maatlat gelegd zoals beschreven in het colofon. Als er over een brief twijfel is, dan wordt in de beoordeling ook meegenomen wie de brief geschreven heeft. Als dat een publieke persoon is, zoals in dit geval de voorzitter van de grootste politieke partij in Wijdemeren, dan zal het oordeel sneller in de richting van publicatie uitvallen vanwege het bredere belang van de brief. De mening van een publieke persoon, zoals de voorzitter van een vereniging of politieke partij of een ambtsdrager, reikt verder dan een willekeurig oordeel over de buurman.

Een ingezonden brief wordt altijd integraal en letterlijk geplaatst. Het is niet aan de WWK om er delen uit te halen. Dat was ook hier aan de orde t.a.v. de door Bart ten Herkel gewraakte passage in de brief van Cor Koster.

De enige keus voor de WWK is altijd "in zijn geheel plaatsen" of "niet plaatsen". Iets daartussenin bestaat niet. Zo ook hier.

Wijdemeerse Webkrant
Rik Jungmann

PS. Gefeliciteerd met de terugkeer van het gemeentelijke nieuws in de lokale bladen.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief