WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wdm en NH: Ongelijk bij RvS
Kortenhoef, vr 22 december 2006

In twee zaken die speelden rond het bestemmingsplan Het Wijde Blik heeft de Raad van State anders geoordeeld dan Noord-Holland en Wijdemeren.

Intratuin

Intratuin is van mening dat het bestemmingsplan teveel beperkingen oplegt aan de activiteiten die het tuincentrum wil ontplooien en maakte bezwaar. In het plan staat niet duidelijk wat er wel en niet verkocht mag worden. De Raad van State was het met Intratuin eens dat het bestemmingsplan te knellend is voor de onderneming.

Jachthaven Kortenhoef

De familie Laan de Vries van Jachthaven Kortenhoef wil aan het Moleneind in Kortenhoef een loods van 650 vierkante meter bouwen. In de loods wil de jachthaven bootartikelen, maar ook tuingereedschap gaan verkopen. De provincie Noord-Holland en de gemeente Wijdemeren stonden dit toe in het nieuwe bestemmingsplan. De commissie voor de Vecht en het oostelijk en westelijk Plassengebied maakte bezwaar tegen de bouw van de loods bij beide overheden, maar kreeg nul op het rekest.

De Raad van State gaf de commissie echter wel gelijk en gemeente en provincie ongelijk. Ook zij denkt dat de activiteiten teveel rumoer zal veroorzaken in het beschermde gebied. Het bestemmingsplan zal derhalve aangepast moeten worden.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief