WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darters winnen weer
Kortenhoef, ma 18 december 2006

Dinsdag mocht het eerste team van Dartsvereniging het Wapen van Kortenhoef op bezoek bij het 12e team van Rendez Vous te Hilversum.

ingezonden bericht

WEER WINST VOOR BEIDE DARTSTEAMS

Dinsdag mocht het eerste team van Dartsvereniging het Wapen van Kortenhoef op bezoek bij het 12e team van Rendez Vous te Hilversum. Na de 9-0 van vorige week stond men 4 punten los, hoe zou het deze avond gaan?

Herman beet het spits af en won beide legs in een matige partij, waarin hij nog wel een 100 en een 140 liet noteren. Menno begon goed en won de eerste leg, maar de twee legs erop verloor hij. Wel gooide hij shangahi 20, dit is triple, dubbel en enkel 20. Jeroen was niet erg op dreef vanavond, hij verloor beide legs. Rene trok de stand via een 2-1 legs-winst weer recht. Jeroen en Rene startten de koppels waarin o.a. via een 125 score met 2-0 gewonnen werd, beide malen checkte Jeroen. Menno en Herman verloren de tweede koppels met 1-2 maar zetten dit in de derde koppels weer recht, 2-1. Herman en Rene verloren daarna met 2-0 de vierde koppels game, zodat de bierronde beslissend was. In deze gezellige ronde werd er goed gegooid en uiteindelijk was Menno de matchwinnaar via dubbel 4. Het tweede team mocht een dag later aantreden tegen checkeroni in Utrecht, deze hadden net de week ervoor Allo Allo van de derde plaats verdrongen nadat Allo Allo met 9-0 had verloren van FXERO die de eerste plaats bezetten, zij staan 4 punten voor op het Wapen.

Brian beet het spits af en scoorde steeds scores rond de 80. Dat was genoeg voor de winst in de beide legs. Bats  had daarna een zware dobber in een spannende wedstrijd, hij won de eerste en de derde leg, 2-1. Berrie gooide ijzersterk, scoorde o.a. een 140 maar moest wel 1 van de 3 legs aan de opponent gunnen. Herman was weer sterk bezig, via scores van 100 en een check van 92 wist hij beide legs te winnen. Brian en Herman openden de koppels en ondanks dat Brian 140 liet noteren werd er toch met 2-0 verloren. Bats en Berrie lieten zien een goed team te vormen hoewel in beide koppels (de tweede en derde) die ze samen gooiden de eerste leg verloren ging. Maar de tweede en derde wisten zij toch twee maal binnen te halen. PeKa en Brian sloten de koppels af, Brian liet weer 140 noteren, PeKa moest het niet van de 20 hebben deze avond maar via de 19 wist hij toch veel punten te scoren.

Beiden wisten eenmaal de dubbel te raken en zo stond het 7-1. De bierronde waaraan Bats, Berrie, Brian en PeKa deelnamen wisten zij o.a. via een 140 score ook binnen te halen. Met een 8-1 winst is het te hopen dat er weer wat puntjes zijn ingelopen op de nr. 1. Woensdag komt echter het hooggeplaatste Allo Allo op bezoek. Maar na alle twaalf wedstrijden gewonnen te hebben zijn de darters van het tweede waarschijnlijk wel in staat ook hier de punten in Kortenhoef te houden.

Na de komende ronde zit het eerste deel erop voor de darters van de twee teams, in januari wordt dan begonnen aan de returns. Daar we FXero al thuis hebben gehad zullen we dan ergens in februari naar hen moeten en dat kan een heel belangrijke wedstrijd worden.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief