WIJDEMEERSE WEBKRANT
's-Graveland - RKAVIC 1-0
's-Graveland, ma 18 december 2006

In de negenenzestigste minuut wist Marco Nieuwenhuis gisteren het winnende doelpunt voor 's-Graveland te scoren.

ingezonden bericht

's-Graveland - RKAVIC 1-0 (0-0); 69. 1-0 Marco Nieuwenhuis; Scheidsrechter: H. de Gooijer: Toeschouwers: 75.

In RKAVIC vond 's-Graveland weliswaar de ploeg op de onderste plaats, maar anderzijds hadden de Amstelveners in het verleden al bewezen zich in 's-Graveland goed thuis te voelen.

's-Graveland had op eigen terrein nog nooit van RKAVIC gewonnen. Bovendien werd de enige overwinning door RKAVIC tot nu toe geboekt tegen .., 's-Graveland. Die achtergrond en de wens om met een goede score de winterstop in te gaan, verlamde de ploeg van Jan Verburgt. 's-Graveland kwam ondanks de tomeloze inzet op geen enkele wijze toe aan behoorlijk voetbal. RKAVIC kreeg daardoor de mogelijkheid zich in de wedstrijd te spelen en had ook het meeste balbezit. Dat de doelmannen zich in de eerste helft nauwelijks hoefden in te spannen onderschreef het gebrek aan aanvallende daadkracht van beide teams. De 0-0 ruststand was dan ook het logische gevolg van de zeer matige eerste helft.

Na Rust

Ook in het tweede part was het kijkspel niet veel beter en leek de kracht bij RKAVIC verder weg te vloeien. Scheidsrechter De Gooyer had daarom weinig moeite om zich in positieve zin van de 22 spelers te onderscheiden. Het lag dan in de lijn van deze wedstrijd dat als er gescoord zou gaan worden, de kans groot was dat die ploeg ook de wedstrijd zou gaan winnen.

Halverwege de tweede helft leek dat RKAVIC te zijn, maar in kansrijke positie kopte de spits van de gasten net naast het doel van Remco Kempers. Vier minuten toonde 's-Graveland zich effectiever. Bij een mooie diagonale voorzet van Peter van Willigenburg torende Marco Nieuwenhuis boven iedereen uit en zorgde hij met een krachtige kopstoot voor de 1-0 voorsprong voor zijn ploeg. RKAVIC ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker, wat vlak voor tijd nog wat hachelijke momenten voor het 's-Graveland doel tot gevolg had. Maar uiteindelijk wist's-Graveland de winst en daarmee vooral de belangrijke drie punten in eigen huis te houden.