WIJDEMEERSE WEBKRANT
Aangesloten op het Riool
's-Graveland, ma 11 december 2006

Driehonderd percelen zonder rioolaansluiting worden in het kader van het SOP project aangesloten. Wethouder Neef startte de eerste pomp.

persbericht

Saneringsplan Ongerioleerde Percelen:
Eerste pomp in gebruik genomen

Op donderdag 7 december heeft wethouder Wim Neef, door middel van een druk op de knop, de eerste pomp in werking gezet voor het aansluiten van 300 percelen op het riool. Dit in het kader van het project Saneringsplan Ongerioleerde Percelen in Wijdemeren. De handeling vond plaats bij boerderij Stofbergen op de buitenplaats Hilverbeek, eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten.


Wethouder Wim Neef drukt op de knop van de eerste SOP pomp.

De pomp transporteert voortaan het rioolwater van deze locatie, via een stelsel van leidingen en pompen, naar de zuivering in de Horstermeerpolder.

Over het project

Na een aanbesteding in april 2006 is een aannemer, in opdracht van de gemeente, in september gestart met de technische voorbereiding. Het bedrijf plaatst ruim 100 perspompen in Wijdemeren. De pompen worden met elkaar verbonden door nog eens 30 km nieuwe persleiding. De aanleg gebeurt door middel van graafwerk of een zogenoemde gestuurde boring. Deze laatste techniek heeft veel voordelen boven graven. Wegkruisingen, sloten en waterkeringen zijn nu eenvoudiger te passeren. Het project wordt gefinancierd door de gemeente, bewoners in het buitengebied en AGV/Waternet. Naar verwachting zijn alle 300 percelen in het tweede kwartaal van 2007 op het nieuwe riool aangesloten.
bron
persbericht
foto
comm. Wdm
auteur
comm. Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief