WIJDEMEERSE WEBKRANT
Neanderthalers in H'sum
's-Graveland, do 7 december 2006

Martin Stevens zet twee punten op de i. Ten tijde van de Neanderthalers bestond 's-Graveland nog niet. En het Corversbos is het Gooi.

Wij schreven dat de stenen gereedschappen gevonden waren in het Corversbos in 's-Graveland. Fout! Voorbij de Corverslaan en de Oude Meentweg begint het Gooi. Het is Hilversum.

Er kwam op de Neanderthalers ook een reactie binnen van Paul Wallenburg uit Nederhorst den Berg die kennelijk niet blij is met zijn gemeentebestuur. Hij meende, weinig flatteus, te weten dat er nog steeds Neanderthalers onder ons zijn op Rading 1. Ook in Hilversum.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Neanderthalers hebben 's-Graveland nooit aangedaan.. Het bestond toen uiteraard nog niet, maar dat geldt voor meer zaken, maar ook nu ligt het Corversbos niet in de gemeente 's-Graveland maar in Hilversum. Het Corversbos is terecht gesitueerd in het Gooi, waar 's-Graveland dus echt geen deel van uit maakt!

Dat is ooit bepaald (ergens in de 17e eeuw) door de Staten van Holland na eisen van de Erfgooiers dat 's-Graveland nooit tot het Gooi mocht behoren (Opdat de eigenaren van de landerijen in 's-Graveland geen rechten daaruit zouden kunnen ontlenen) De (wettelijke) grens van het Gooi houdt dus op aan de achterzijde van de 's-Gravelandse buitenplaatsen, bekend als de Corverslaan en de Oude Meentweg. Dat het Corversbos ooit in eigendom was van Six wil nog niet zeggen dat het deel uitmaakt van 's-Graveland. :-)

Martin Stevens
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
Martin Stevens
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief