WIJDEMEERSE WEBKRANT
Steun protest Toeristenbelasting
Nederhorst den Berg , wo 6 december 2006

Bob Paulich uit Nederhorst den Berg zond een zeer uitgebreide reactie na.v. de brief van de recreatiebedrijven over de toeristenbelasting.

Vanwege de lengte van de ingezonden brief hebben wij deze wat ingekort.

ingezonden brief

TACKELEN !!!

Natuurlijk hebben de 32 Wijdemerense recreatiebedrijven groot gelijk met deze massaal ondertekende protestbrief. Maar volgens mij zijn het er nog een paar meer. Tenminste, als logiesverstrekkende bedrijven ook de verplichting hebben in Wijdemeren om toeristenbelasting af te dragen ...

Een verhoging maar maar liefst 10%!
En van wat ik begrijp een initiatief gesteund door nota bene de VVD ...
Die zal ik dan ook maar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen links met de rest van de linksen laten liggen.

De dames en heren ambtenaren uiteraard lekker veel tijd (lees uw belastinggeld) gestoken in het opstellen van de recente Horecanota Wijdemeren. Hierin wordt o.a. beschreven wat voor een belangrijke taak er voor (toeristenbelasting-afdragende) recreatieve bedrijven is weggelegd. En dit is nog maar het concèpt!
Ja, lekker bezig! En oh, wat hebben ze het druk met een tekort aan ambtenaren in Hilversum (!).

Ik stel alle betrokken partijen voor om het vanuit een juridische hoek aan te gaan pakken. Dan heb ik het niet over de verhoging, maar over de toeristenbelasting "an-sich". Wat brengt u de site vandale.nl? Misschien valt hiermee zelfs deze vorm van belastingheffing voor het grootste gedeelte te "tackelen".

(Hierna geeft Bob Paulich een uitgebreide opsomming van de definities van toeristenbelasting, toerist, reizen en andere begrippen die geliëerd zijn aan toerisme en toerismebelasting. Daarbij wordt De Dikke van Dale geciteerd. (red. WWK)

Conclusie:

Het heffen van toeristenbelasting lijkt mij geoorloofd indien er ook sprake is van toeristen. Ik ben er van overtuigd, dat het overgrote deel van de boten in de Wijdemeerse havens eigendom is van inwoners van Wijdemeren zelf. Deze zijn géén toeristen.
Die Duitser of Belg die hier en daar wordt gesignaleerd wel; zij hebben immers de 'reis' ondernomen. En als het hierbij blijft, dan zal de schade voor de betreffende ondernemers hopelijk meevallen.

Bob Paulich
Nederhorst den Berg

bron
ing. brief
foto
---
auteur
Bob Paulich
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief