WIJDEMEERSE WEBKRANT
Concert Franciscus Kwartet
Horstermeer, vr 1 december 2006

Op zondag 17 september wordt in Het Jagthuis in de Horstermeer een concert gegeven door het Franciscus Kwartet.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Concert door het FranciscusKwartet in Het Jagthuis

Toevallig valt de verjaardag van Beethoven dit jaar op een zondag, hij werd op 17 december 1770 geboren. Deze gelegenheid wordt door het FranciscusKwartet aangegrepen om het concert die dag te openen met een relatief onbekend werk van deze componist, namelijk het strijkkwartet opus 14.

Dat is een bewerking die Beethoven zelf maakte van zijn pianosonate. Verder wordt de afsluiting van het Mozartjaar herdacht met diens Dissonantenkwartet en eindigt het concert met het strijkkwartet in g-klein van Schubert. Het FranciscusKwartet behoeft nauwelijks toelichting: violiste is Diana Morris, Frank Brakkee speelt altviool, Sebastiaan van Eck is de cellist. De invallende tweede violiste bij dit concert zal zijn Yvonne Hamelink . De cellist van het kwartet zal het programma op bijzonder levendige wijze toelichten.

Dit concert vindt plaats op zondag 17 december en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mo ge lijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die on ge veer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

Het programma

  • Beethoven - strijkkwartet op.14 (Beethovens arrangement van zijn pianosonate op.14 nr.1)
  • Mozart - strijkkwartet KV 465 'Dissonantenkwartet'
  • Schubert - strijkkwartet in g kl.
bron
persbericht
foto
Jagthuis
auteur
Jagthuis
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief