Rik Jungmann

Natuurmonumenten

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Uilen in 's-Graveland

's-Graveland, 17 augustus 2006

In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is een expositie geopend over uilen en de mens. Ook kan er in het bos naar uilen gezocht worden.

Persbericht

Uilen in bezoekerscentrum ’s-Graveland

Van 17 september tot 7 januari 2007 kunt u de tentoonstelling ’Bij Nacht en Ontij’ bezoeken. Een bijzondere tentoonstelling over uilen en de mens. Deze tentoonstelling is te zien in bezoekerscentrum ’s-Graveland en speciaal gemaakt voor iedereen vanaf 7 jaar.

Openingsactiviteit

Op 17 september tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen bezoekers meer aan de weet komen over braakballen. Voor kinderen is er een speurtocht door de tentoonstelling. Ook kunnen ze met een knutselplaat een uiltje in elkaar zetten. Opgave is niet nodig. Kosten: € 1,- per persoon.

‘Bij Nacht en Ontij’

In de tentoonstelling maakt u op verschillende manieren kennis met de uil. De relatie tussen mens en uil door de eeuwen heen wordt onder de loep genomen. Ook is er een interactieve uitleg over de bouw en zintuigen van de uil en over zijn prooien. Tevens komen de verschillen tussen roofvogels en uilen aan bod en hoort u de geluiden van de bosuil en de kerkuil. U kunt op een bankje gaan zitten, op een knop drukken en luisteren naar het verhaal van de boswachter. Hij vertelt hoe je sporen van uilen kunt ontdekken. Om uw kennis te testen is er een uilenquiz. Wie is een echte uilenkenner?

Op zoek naar bosuilen

In september zijn de bosuilen hoorbaar aanwezig op landgoed Boekesteyn. De jonge bosuilen zijn vliegvlug, maar blijven nog bij hun ouders in de buurt. Het roepen van de jongen klinkt door het bos. Het ritueel van het verlaten van de ouderlijke stek gaat met de nodige onrust gepaard. Samen met een gids gaat u op stap in het schemerige bos. Onderweg hoort u meer details over het verborgen leven van de bosuil.
Op vrijdag 22 en 29 september kunt u mee van 21.00 tot 23.00 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,00 en niet-leden € 7,00. Kinderen vanaf 10 jaar mogen ook mee en betalen € 2,00. Vrijdag 10 november van 20.00 tot 22.00 uur is er een speciale uilenexcursie voor kinderen vanaf 8 jaar.
Voor beide activiteiten dient u tijdig te reserveren. Dit kan bij Bezoekerscentrum ’s-Graveland of via www.natuurmonumenten.nl.

Waar?

Bezoekerscentrum ’s-Graveland
Noordereinde 54b
1243JJ ’s-Graveland
035 6563080
Geopend op woensdag t/m zondag
Openingstijden maart-november: 10.00 tot 17.00 uur
Openingstijden december-februari: 11.00 tot 17.00 uur


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 20º Naar volgende bericht