Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Hulp bij Onderhoud Het Hol

Kortenhoef, 17 augustus 2006

Het Hol is een prachtig natuurgebied tussen de Vuntusplas en het Moleneind in Kortenhoef. Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor het onderhoud.

Persbericht

Vrijwilligerswerk in Het Hol bij Kortenhoef

Vereniging Natuurmonumenten kan uw hulp goed gebruiken bij het onderhoud van een bijzonder natuurgebied in de Gooi en Vechtstreek. Wilt u van september tot maart, een zaterdag per maand, de handen uit de mouwen steken? U bent van harte welkom in Het Hol bij Kortenhoef.

Het Hol is een laagveengebied, in beheer bij Natuurmonumenten, en is ooit afgegraven voor turf. Nu is het een waardevol moerasgebied waar alle stadia van verlanding te zien zijn, van open water en trilveen tot rietland, hakhout en bos. Mede doordat er in Het Hol veel kwelwater aan de oppervlakte komt, groeien er veel bijzondere planten. In de hooilanden groeit bijvoorbeeld echte koekoeksbloem, grote boterbloem en dotterbloem. In het water is waterviolier, krabbescheer, mattenbies en pijlkruid te vinden. Ook veel vogelsoorten, zoals de kleine karrekiet, rietzanger, purperreiger voelen zich in dit gebied thuis.

Het is belangrijk om het open karakter van dit landschap te behouden met alle vogel- en plantensoorten die hier leven. Om dit voor elkaar te krijgen is het nodig om bomen en struiken weg te zagen in hakhoutpercelen en op legakkers. Hiervoor kan Natuurmonumenten de hulp van vrijwilligers goed gebruiken.

Op zaterdag 16 september, 14 oktober, 4 november, 2 december, 6 januari, 3 februari en 10 maart wordt er gewerkt. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht bij:
Niels Schouten
Tel: 0654295204 of E-mail: schouten.vanderbaan@planet.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 20º Naar volgende bericht