Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Vluchtheuvel Oude Meentweg

's-Graveland, 3 augustus 2006

Hilversum legt waarschijnlijk vluchtheuvels aan op de kruising van de 's-Gravelandseweg en de Oude Meentweg, op de grens van Wijdemeren.

De kruising van de Oude Meentweg (de grens van Wijdemeren en Hilversum) met de 's-Gravelandseweg is gevaarlijk voor de vele fietsers die de kruising moeten gebruiken. Met name veel scholieren steken daar over. De kruising ligt vlak achter de bocht, waardoor auto's uit 's-Graveland pas op het laatste moment zien wat er op de kruising gebeurt.

Bij het Commeniuscollege is jaren geleden ook, midden op de kruising, een vluchtheuvel aangelegd om de fietsers op de weg een tussenstop bij het oversteken te bieden. Dat gebeurde nadat er op de 's-Gravelandseweg een dodelijk ongeval met een fietser had plaatsgevonden.

Het college van B&W van Hilversum heeft besloten om ook bij de Oude Meentweg een middenvluchtheuvel voor de fietsers aan te leggen. De raad van Hilversum moet het voorstel nog goedkeuren en spreekt daar binnenkort over.

De middengeleider wordt aangelegd in de herfstvakantie. Natuurmonumenten maakt van de gelegenheid gebruik om wat bomen te kappen als het verkeer toch omgeleid wordt.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Matige wind 17º Naar volgende bericht