Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter niet blij met het CDA

Wijdemeren, 20 april 2006

Een putter is een vogeltje legde Ria Hennis vanavond aan ons uit. Het heeft niets met golf te maken. In zijn column zingt het vogeltje zoals het gebekt is.

Eerder reageerde Hole in One (Ben Steenvoorden) op de column van Putter. Hij dacht, net als wij, aan een golfatribuut bij het woordje putter. Daarom koos hij zijn pseudoniem. En nu? Wat nu? Nestkastje?

OP de website van DBW staat een opsomming van wat putters allemaal zijn.

Misschien hebben wij even niet opgelet. Wij weten niet over welke kat Putter het heeft als hij spreekt over de kat die de voorzitter van het CDA aan DBW gaf. Aardig trouwens, een vogeltje dat een kat krijgt. Enfin, genoeg gemijmerd.

Ingezonden Bericht

Terwijl in Nederland veel mensen zich kapot ergeren aan de manier waarop het CDA met de mensen in dit land omgaat, moet de lokale voorzitter van het CDA zo nodig Dorpsbelangen Wijdemeren een kat geven. De raadsfractie zou achter de feiten aanlopen nu ze het college van B en W heeft opgedragen een groot aantal overbodige regels te schrappen, conform de algemene wens van de samenleving.

Die voorzitter begint me zo langzamerhand aardig de keel uit te hangen.

Ik weet wel een paar betere onderwerpen voor hem. Laat hij eens wat schrijven over het feit dat het CDA steeds rechtser en dus conservatiever wordt wat tot gevolg heeft dat het leeglopende middenveld een dankbare prooi voor de PvdA is. Of laat hij zich eens buigen over de ernstige kritiek van de nationale ombudsman, die op allerlei fronten een falende en arrogante overheid tegenkomt. En misschien heeft hij ook waargenomen hoe bijvoorbeeld in Friesland de CDA achterban zich door een nerveuze minister-president niet de mond liet snoeren.

Nee, de raadsfractie van DBW loopt achter de feiten aan, omdat ze nogmaals vraagt om minder regels voor de mensen van Wijdemeren. Welke feiten zijn dat dan? Omdat het CDA daar al eens om heeft gevraagd? Omdat een dergelijk voornemen ook in het college programma staat? Zijn dat feiten? Nou, mooi niet, dat zijn tot nu toe loze kreten want ouwehoeren kan iedereen en reken er maar niet op dat hier Gods zegen op rust. Vier jaar lang heeft het CDA het lokale bestuur van Wijdemeren gedomineerd en vier jaar lang is het op vele terreinen bij geleuter gebleven. Daar kopen wij dus niets voor, zoals een recent overleden volksschrijver al eens opmerkte. De afgelopen vier jaar zijn die regels alleen maar toegenomen en de algemene klacht is, dat er van enige vermindering waar dan ook, niets is terecht gekomen.

Ook in Wijdemeren dreigt het CDA langzamerhand een club te worden die arrogante trekjes gaat vertonen. De presentatie van het nieuwe college was daar een voorbeeld van. Geen enkele politieke verantwoording, alleen maar loos geschetter van een zogenaamde formateur, die het bestond de dorpsbelangen partijen te negeren.
Daarbij vielen de antwoorden van de rest van het verbond, die getuigden van gruwelijke onkunde in het niet.
Overigens zou de voorzitter van het college wel eens wat beter kunnen letten op de kwaliteit van die antwoorden. Vooral de oppositie heeft recht op een fatsoenlijke behandeling en raadsleden van de oppositie al te vaak met een kluitje in het riet sturen is niet bevorderlijk voor de onderlinge verstandhouding. Daar moet niet te licht over worden gedacht.
De vreemde en eigenlijk onheuse beantwoording, destijds bij het Zuidsingel-onderzoek heeft dat zonneklaar bewezen.

Putter


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 16º Naar volgende bericht