Rik Jungmann

Ernst Kasteleijn

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Boot op de Weg

Wijdemeren, 19 april 2006

Ernst Kasteleijn wordt specialist in transportmiddelen die buiten hun normale element treden. Onlangs een Porsche te water. Dit keer een boot op de weg.

Ernst Kasteleijn zat vredig in het kantoor van zijn Volvomuseum te werken, toen een eigenaardig geluid zijn aandacht trok. Een klap en een schurend geluid. Daarna stilte.

Hij ging buiten aan de Zodde in Loosdrecht even poolshoogte nemen. Er lag een boot op de weg voor zijn deur. Iets wat je niet elke dag ziet.

Er hoorde een zwarte four wheel drive SUV met aanhanger bij. Op de aanhanger had de boot gelegen. Die was niet vastgemaakt aan de aanhanger en koos dus het ruime sop, euhhh, het ruime zwerk toen de gelegenheid zich voor deed. De eigenaren van boot en SUV stonden er wat beteuterd bij te kijken. Terwijl Ernst de situatie opnam, kwam de politie voorbij. Die keurde de boot op de weg geen blik waardig en reed onverstoorbaar door. Kennelijk gewend aan boten op de weg...

Een kwartier later kwam een grote kraan van Jachthaven Loosdrecht om de boot uit zijn benarde positie te verlossen. Een boot op de weg is immers net zoiets als een vis op het droge. (Of een Porsche in de plas...) Hulpeloos.

De kraan tilde de boot op de trailer. Of hij daar toen wel aan vastgemaakt werd is niet bekend.

Wat volgt? Een vliegtuig dat landt op de plas? Een bromfiets die op vliegveld Hilversum het luchtruim kiest? Ernst, doe je best.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 10º Naar volgende bericht