Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

's-Graveland wint, 0-2

Wijdemeren, 17 april 2006

In Abcoude werkte 's-Graveland de eerder, vanwege de beenbreuk van Rob Fecken afgebroken, wedstrijd met 0-2 winst af.

Ingezonden Bericht

Abcoude - 's-Graveland (56 minuten) 0-2

's-Graveland moest in en tegen Abcoude het restant van de eerder, vanwege de beenbreuk van Rob Fecken, gestaakte wedstrijd afwerken. Het heeft - nog steeds met een zeer gehavend team - de laatste strohalm  om degradatie te ontlopen op een bewonderingswaardige wijze gepakt.

Met o.a. Rob Hoogstraten en Frans Bouwman, die al enkele jaren een stapje terugdeden en momenteel in het tweede spelen in de basis, werd van Abcoude verdiend gewonnen. Abcoude dat nog een kleine kans op de titel had werd zelfs de eerste thuis nederlaag van het seizoen toegebracht. Al gauw bleek dat met de eerder genoemde routiniers erbij de thuisclub goed weerstand kon worden geboden. In de korte tijd die nog te spelen was van de eerste helft waren het de bezoekers die nog het dichtst bij de openingstreffer stonden. Een langdurige scrimmage vlak voor de Abcoude-keeper werd uiteindelijk door de scheidsrechter afgefloten, waardoor deze kans op niets uitliep. Het goede gevoel dat 's-Graveland van het kleine eerste kwartiertje overhield bleek de bezoekers na de onderbreking zichtbaar goed te doen. Het nadeel van de nu verkregen tegenwind ving het vervolgens perfect op en de diverse counters werden bekwaam opgezet. Daarnaast konden de Abcouders door de sterk spelende en goed georganiseerde achterhoede op geen enkele wijze gevaarlijk worden.

Toen 's-Graveland ruim een kwartier voor tijd opnieuw snel counterde kwam Roland Haselager alleen voor de keeper, die slechts door een onregelmatige actie het gevaar kon stoppen. Het betekende het wegzenden van de sluitpost en een strafschop. Aanvoerder Johnny Hendriks  nam zijn verantwoordelijkheid en beschaamde dit niet: 0-1. De overtal-situatie werd 5 minuten later al uitgebuit. Het was Frans Bouwman die een directe vrije trap buiten het strafschopgebied mocht nemen. Het werd een juweel van een goal. De ingeschoten bal verdween loepzuiver over de net iets te veel voor de doellijn staande invaller-keeper: 0-2. De voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar en de zeer verdiende winst kon mee naar huis worden genomen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 13º Naar volgende bericht