Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

SongCircle in Jagthuis

Wijdemeren, 14 april 2006

Op zondag 23 april treedt SongCircle op in Het Jagthuis in de Horstermeer. Het ensemble brengt klassieke liederen en stukken ten gehore.

Ingezonden Bericht

SongCircle treedt op in Het Jagthuis

SongCircle is, hoewel de naam anders doet vermoeden, ovaal: vier stemmen en één piano. Een palet met vijf karakteristieke kleuren, die zich eindeloos laten mengen.

Soms is de kleurstelling fel en contrastrijk, dan weer zacht en vloeiend. U kunt het in Het Jagthuis komen beluisteren op zondag 23 april. SongCircle herdenkt in zijn programma de componist Robert Schumann. Dit jaar is het namelijk 150 jaar geleden dat Schumann overleed. Het programma heeft als titel "Will dich lehren was von Liebe".

Centraal daarin staat de liederencyclus Spanisches Liederspiel van Schumann. Daarnaast klinken andere ensemble- en solostukken die een mediterraan karakter hebben. Van Julius Röntgen worden liederen gezongen uit het Toskanische Rispetti, het Carnaval van Venetië wordt uitgebeeld in een versie van Gioacchino Ros sini en liederen van Don Quichotte klinken van de hand van Jacques Ibert. De zangers van SongCircle zijn Vera Lansink, Nicoline Bovens, Joost van der Linden en Mitchell Sandler. De pianiste is Eliz ab eth Mucha. SongCircle zorgt voor een weldadige afwisseling van kwartetten, duetten en solo-liederen, met plezier kunt U deze middag tegemoet zien!

Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis vervoegt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die on ge veer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. Meer informatie op www.jagthuis.nl.

Het concert door SongCircle vindt plaats op zondag 23 april in Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 13º Naar volgende bericht