Rik Jungmann

Martin Vuyk

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Koffieconcert Jagthuis

Horstermeer, 1 april 2006

Vanochtend werd in Het Jagthuis een koffieconcert gegeven. Voor het goede doel, de wederopbouw na de tsunami. Hugo en Maurits Vuyk speelden viool.

Ingezonden Bericht

Geslaagd Koffieconcert in het Jagthuis

Hugo en Maurits Vuyk, alle twee in groep 5 van de Jozefschool in Nederhorst den Berg, hebben vanochtend een grandioos koffieconcert gehouden in het mooie Jagthuis aan de Middenweg. De opbrengst (138 euro) is bedoeld voor het Sri Lanka project op school. Alle kinderen van de Jozefschool zijn momenteel druk bezig om geld in te zamelen voor de wederopbouw na de Tsunami.

Hugo en Maurits werden op viool begeleid door Charlotte Bon, hun vioollerares uit Hilversum. Hun moeder Hedda Vuyk-Koning begeleidde de jonge muzikanten op de piano. Charlotte presenteerde het geheel op luchtige wijze en vertelde tussen de stukken door het een en ander over viooltechniek en opleiding.

Hugo en Maurits, nu een jaar les, speelden een keuze uit wat meer klassieke stukken zoals Ode an die Freude van Beethoven en drie menuetten van Bach, maar ook het meer moderne werk werd niet geschuwd. Zo werd er vrolijk meegezongen met My Bonnie is over the ocean en meegeklapt met de Cancan.

Dat het concert gewaardeerd werd, bleek aan het einde, toen de muzikanten een staande ovatie kregen van het toegestroomde publiek.

Dit concert werd mogelijk gemaakt door de belangeloze medewerking van het Jagthuis en Charlotte Bon. De koffie werd gesponsord door de Spakenburger Vishandel G. van Goor en onze eigen Bergse warme bakker Rin vd Molen zorgde voor de heerlijke cake.

Dank jullie wel, allemaal.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 11º Naar volgende bericht