Rik Jungmann

---

WieWatWaar
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Verklaring Bestuur Radio Wdm

Wijdemeren, 4 april 2006

In de WieWatWaar van vandaag stond een verklaring van het bestuur van Radio Wijdemeren over het conflict tussen de redactie van WMA en het bestuur.

Na de krantenstilte is dit de eerste verklaring van het bestuur van Radio Wijdemeren. Omdat het debat over de problemen bij Radio Wijdemeren in de WWK fors gevoerd is, vonden wij het noodzakelijk om de verklaring in de WWK op te nemen. Mogelijk kent het bestuur van Radio Wijdemeren de WWK niet en werd daarom verzuimd de verklaring naar de WWK te sturen.

Hoe het ook zij, wij hebben de verklaring voor u overgetikt, opdat u ook kennis kunt nemen van het standpunt van het bestuur van Radio Wijdemeren. (De tekst is voor 100% letterlijk overgenomen, inclusief de eventuele spelfouten, om iedere discussie te vermijden..)

Overgetypt uit de WieWatWaar

Bestuursverklaring Radio Wijdemeren

  1. Het bestuur van Radio Wijdemeren staat voor 100% achter haar programmaleider, die het door ons voorgestane beleid op degelijke, goede en plezierige wijze uitvoert. Het is inderdaad vanuit bestuursbeleid, dat de WMActueel-redactie op 18 en 19 januari ernstig verzocht werd teneinde objectiviteit en integriteit van WMActueel te bewaren, de betreffende medewerkers bij politieke items uit de buurt van de microfoon te houden.
  2. Het bestuur nam sindsdien steeds kennis van situaties in de media, waarbij de integriteit en objectiviteit van WMActueel en onze radiozender te grabbel werden gegooid. In een gezamenlijk beraad van PBO, dagelijks bestuur en programmastaf op 13/3 werd besloten van de redactie uitdrukkelijk te verlangen dat de betrokkenen hun activiteiten zouden beperken tot interviews van algemene aard.
  3. Bij schrijven van 15/3 ging de redactie akkoord met die wens.
  4. Op 23/3 verschijnt een artikel in de G&E, waarin de kwestie openlijk in de pers werd gebracht. Het bestuur heeft bewust de pers niet gezocht om de kwestie op te lossen. Hierop heeft het bestuur met verwijzing naar de gedragsregels in het huishoudelijk reglement, de redactie ter afkoeling geschorst. Op 25/3 verscheen opnieuw een artikel, waarin de programmaleider op onjuiste gronden de zwart piet toebedeeld kreeg. Er zijn van de betrokkenen spijtbetuigingen ontvangen, maar dat maakt de zaak niet minder ernstig.
  5. Niettemin hebben een afvaardiging van redactie en bestuur elkaar op 28/3 gesproken. In een goed gesprek werden afspraken gemaakt over krantenstilte en over een goed gesprek tussen redactie en bestuur. Dit stond in de G&E van 29/3.
  6. Opnieuw kreeg het bestuur op 1/4 een artikel van de redactie onder ogen, waarin de afspraken over krantenstilte en over het brede overleg zomaar eenzijdig geschonden werden.
  7. Het bestuur gaat met deze programmaleider door op het pad naar verbetering van de zender en verdere vernieuwingen. Het programma WMActueel komt zo spoedig mogelijk terug op de zender, maar met een ander team.

Dick Winter, Voorzitter DB
Jeanet van Rooden, secretaris
Otto de Ruiter, lid PBO


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Zonnig Matige wind Naar volgende bericht