Rik Jungmann

---

SBS Radio Melbourne
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Eel Smoking in Kortenhoef

Kortenhoef, 28 september 2005

Yvon Davis van SBS Radio Melbourne maakte een item over het palingroken in Kortenhoef voor de Nederlandstalige uitzendingen.

In een aantal emigratielanden zoals Canada, de VS, Australië en Nieuw Zeeland wordt het Nederlandse nieuws op de voet gevolgd in de Nederlandse gemeenschappen daar. SBS zendt in Australië in 68 talen uit, waaronder het Nederlands.


Palingroken op SBS Melbourne. Dit is de Engelse page van SBS Radio.
Er is natuurlijk ook een Nederlandstalige versie.
Klik hier.

Yvon Davis, producer van de Nederlandstalige programma's in Melbourne, kwam op het spoor van het NK Palingroken in Kortenhoef en maakte een interview met Hans Koopmans. Hans is één van de oprichters van het NK Palingroken vijftien jaar geleden, samen met Menno Loohuizen.

Voor de website van SBS Radio wilde Yvon gebruik maken van een foto van het palingroken. Daarvoor kwam zij via Yvonne van den Brand, voorzitter van de Vechtplassen Palingrook Commissie, bij de Wijdemeerse Webkrant terecht. De foto werd met plezier opgestuurd en siert nu de website van SBS Melbourne.


Hans Koopmans

Als u naar de SBS site gaat, dan kunt u het interview met Hans Koopmans (ruim 5 min.) beluisteren in mp3 en real audio. Hij vertelt over de geschiedenis van het NK Palingroken, de wedstrijd, manieren om te roken, de winnaar van dit jaar en de Kortenhoefse Dijk gehuld in palingrook.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 16º Naar volgende bericht