Rik Jungmann

Communicatie Gem. Wijdemeren

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Certificaat voor Huisbezoekers

Wijdemeren, 12 september 2005

Vrijwilligers, die daarvoor opgeleid zijn, gaan op huisbezoek bij de Wijdemeerse 75-plussers. Zij kregen vandaag hun certificaat.

Persbericht

Vrijwilligers 'activerend huisbezoek' ontvangen certificaat
Huisbezoeken 75-plussers deze week van start


Wethouder Yvonne Siemons (midden, oranje jasje),
omringd door de kersverse certificaathouders.

Deze week starten de huisbezoeken aan 75-plussers. Tijdens deze huisbezoeken informeren vrijwilligers hen over de voorzieningen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. De 16 vrijwilligers hebben de afgelopen weken een cursus gevolgd om de ouderen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hiervoor ontvingen zij maandag een certificaat uit handen van mevr. E.Y. Siemons-Brenner, wethouder van welzijn. De huisbezoeken zijn onderdeel van het project 'activerend huisbezoek'.

Wijdemeren telt ruim 1.800 zelfstandig wonende 75-plussers. De gemeente Wijdemeren en Versa vinden het belangrijk dat deze mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. In de praktijk is dit niet altijd even eenvoudig: soms zijn de voorzieningen niet optimaal of is men niet op de hoogte van de mogelijkheden. Tijdens het 'activerend huisbezoek' krijgen ouderen informatie over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld woningaanpassingen, huishoudelijke hulp, verzorging, financiële regelingen, personenalarmering, maaltijden aan huis en ondersteuning door vrijwilligers bij praktische zaken. Vrijwilligers hebben de afgelopen weken een cursus gevolgd om alle informatie over dit onderwerp tot zich te nemen. Deze cursus hebben zij net afgerond en als bewijs ontvingen zij het certificaat.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 20º Naar volgende bericht