Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Aandacht voor Dorpscentrum

Wijdemeren, 24 oktober 2005

Wie op de gemeentelijke website kijkt ziet daar een enorme button. Dorpscentrum Oud-Loosdrecht staat erop. Onder die button staat het dossier.

Het Dorpscentrum Oud-Loosdrecht is al jaren een hete aardappel met een inmiddels bewogen geschiedenis. Een overhaast besluit van de raad van Loosdrecht tijdens de laatste vergadering. Een juridische strijd van jaren die door de gemeente voor de Raad van State verloren werd. Ruzie tussen aanwonenden, de gemeente en projectontwikkelaars. Om kort te gaan een hoofdpijndossier.

Afgelopen zomer werd er een herstart gemaakt onder leiding van mediator Ad de Regt. Bij die gelegenheid werd besloten om de voortgang van de hernieuwde pogingen te documenteren en openbaar te maken via de gemeentelijke website. De enorme button is het gevolg van dat besluit.

Dossier

Achter de button staan verslagen van de bijeenkomst van de projectgroep in pdf formaat. (Uw pc moet dus even flink pruttelen om ze leesbaar te maken.) Zo blijkt er vorige week een tweedaagse bijeenkomst te zijn geweest in Volendam waar de projectgroep vruchtbaar met elkaar naar oplossingen voor het centrum zocht. U kunt dat verslag hier vinden.

De plannen moeten in de eerste week van november klaar zijn. Op 30 november hoopt de projectgroep de plannen tijdens een informatieavond te kunnen presenteren. de komende weken wil de projectgroep de plannen al via posters of als bijlage bij de krant verspreiden.


Doorgeschoten?

Waarom staat er op de gemeentelijke website geen button "Voorstraat Nederhorst den Berg", "Veenstaete", "Venenburg", "La Traviata", "Verdiepingenplan", "Horstermeer Plas Dras", "Bibliotheek", "Kwakel"? Zo kunnen we nog wel even door gaan.

Er is toch waarachtig nog wel meer gaande in Wijdemeren dan de worsteling van het college van B&W om Loosdrecht van een Dorpscentrum te voorzien.

In de ijver om maximale openheid te betrachten over het hoofdpijndossier Dorpscentrum Oud-Loosdrecht en zo draagvlak in de bevolking te creëren lijkt het college wel enigszins doorgeschoten. Wie de website van de gemeente bezoekt krijgt de indruk dat Loosdrecht Wijdemeren is. Of dat Loosdrecht een soort "Status Aparte" heeft in Wijdemeren. En dat is misschien ook wel zo. Het gemeentehuis staat er ook al, net als de bibliotheek.

Rik Jungmann


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Matige wind 11 Naar volgende bericht