Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Geen Hetze tegen Neef

Wijdemeren, 18 november 2005

De laatste tijd zingt het woord hetze door de lokale politiek. Wethouder Wim Neef spreekt van een hetze tegen hem, DBW spreekt dat tegen.

Vorige week stelde wethouder Wim Neef (CDA) in de krant dat er een hetze tegen hem gevoerd wordt door Dorpsbelangen Wijdemeren.

Geen Heksenjacht


Fractievoorzitter René Voigt (DBW)

In de Gooi van gisteren, onder de opvallende kop "Geen heksenjacht op wethouder Wijdemeren", stelt fractievoorzitter René Voigt van DBW dat de vragen die hij gesteld heeft strikt zakelijk zijn en zeker geen hetze. Die vragen gaan over de grond aan de Zuidsingel, waarop de nieuwbouwwijk La Traviata gebouwd is. De grond was eigendom van de familie Neef. Bij de overdracht van de grond kwamen onregelmatigheden in het kadaster aan het licht. Ook is er een discussie tussen de gemeente en de familie Neef over de kosten van een sanering. De vragen behelzen daarnaast de bouw van twee huizen en het gebruik van een hal na de verkoop aan de gemeente.

De vragen die DBW maanden geleden stelde en onlangs in een interpellatie opnieuw aan de orde wilde stellen (de raad hield dat tegen), hebben betrekking op de vraag wie in dit verband beschouwd moet worden als "de familie Neef" en of de huidige CDA wethouder Wim Neef in dit verband wel of niet als onderdeel van de familie Neef en als belanghebbende moet worden gezien in de discussie met de gemeente Wijdemeren.

Commissie van Twee

Tijdens de laatste raadsvergadering werd besloten dat het college op zoek gaat naar twee wijze mannen (of vrouwen) van buiten Wijdemeren, om onderzoek te doen naar de kwestie, de vragen van DBW daarmee te beantwoorden en de wethouder van blaam te zuiveren. De commissie van twee moet op 23 januari met een eindrapport komen. In de Gooi zegt Voigt dat zijn partij eist dat alle mensen, die DBW benaderd hebben met kennis over de kwestie, door de commissie gehoord zullen worden.

Op de website van DBW staat een column van de eigen DBW columnist Putter over de kwestie.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht