Rik Jungmann

---

SV Loosdrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht- Swift 0 - 0

Loosdrecht, 13 november 2005

Loosdrecht speelde gelijk tegen Swift. Loosdrecht was niet te spreken over de scheidsrechter. Ook bleek de gemeente geen onderhoud aan het veld te hebben gepleegd.

Ingezonden Bericht

Specsaver-stand bij Loosdrecht - Swift.

Statistieken Loosdrecht - Swift: 0-0 (zaterdag 12 november '05).

Scheidsrechter: Mevr. De Jong.
Toeschouwers: 100.

In een door met name de scheidsrechter verpeste wedstrijd heeft Loosdrecht gelijk gespeeld tegen het met evenveel punten genoteerde Swift. Dat er geen goals vielen was enkel en alleen te danken aan de scheidsrechter die middels de meest onmogelijke beslissingen wel een hele negatief stempel op de wedstrijd zou drukken.

Loosdrecht moest dus weer thuis spelen en na de mooie 3-0 overwinning tegen De Merino's een week eerder zat de moed er goed in. Loosdrecht kwam dan ook met zelfvertrouwen uit de kleedkamer en was vast van plan de tegenstander van deze middag te weten Swift te verslaan en zo de aansluiting met de koplopers weer te realiseren. Het had dan ook al na een minuut de eerste goal te pakken. Althans, dat dacht iedereen.

Scheidsrechter verzaakt

De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel op aangeven van de grensrechter. De bal kwam via Barry Dietz zo goed als van de achterlijn en dan weten de mensen die enigszins verstand van voetbal hebben wel wat dat betekent. Niet veel later volgde de volgende blunder. Wederom Barry Dietz brak door en werd in het strafschopgebied onderuit gezaagd.

Een penalty? Nee hoor, mevrouw de Jong deed of haar neus bloedde. Het was de zoveelste misser en vele zouden nog volgen. Het ontbrak haar aan feitelijk alles wat een beetje scheidsrechter op dit niveau nodig heeft. En dan mag je nog van geluk spreken dat beide ploegen enkel via verbaal ongenoegen hun frustraties uitte want anders was de ramp niet te overzien geweest. Jammer als je bedenkt dat beide ploegen de beste intenties hadden. Het was bij vlagen hard maar wel fair. Gele kaarten bleven daar in uit. Geen moeite mee maar als er dan wel voor lullige onbenulligheden gele kaarten worden getrokken dan weet je wel hoe laat het is.

Niettemin hield Loosdrecht in het vervolg het hoofd redelijk koel en leek de wedstrijd met ondanks een dramatisch slecht veld met toch goed voetbal de winst naar zich toe te trekken. Een veld dus waarbij een zichzelf respecterende boer zijn koeien nog niet zou weiden.

Wijdemeren verzaakt

Om je als Loosdrechter te schamen om je gasten zo te moeten ontvangen, zelfs al kun je er niets aan doen. Het was namelijk de gemeente Wijdemeren die zijn afspraak om het veld re rollen en te maaien weer eens niet nakwam. De zoveelste wanprestatie waarbij je je afvraagt of de gemeente sport en daarmee het invullen van een actieve invulling van vrijetijdsbesteding wel wil stimuleren. Maar ook met deze belemmering moet Loosdrecht voorlopig leven en zoals net gememoreerd deed Loosdrecht het geeneens onaardig.

Goals bleven echter uit en ook in de tweede helft was dat het geval ondanks dat de ploeg meer en meer de druk opvoerde. Het stond als een huis en er werd niks weggegeven maar na de wissel was de ploeg het even kwijt. Swift rook zijn kans en kwam er toen een aantal malen gevaarlijk uit. Een bal op de kruising, een bal voorlangs en een schot op de kruising die nog net tot corner kon worden verwerkt. Swift had de overwinning ook zo maar kunnen binnen halen. Loosdrecht zelf was leeg gespeeld en had niet meer de kracht om op te boksen tegen de onmogelijkheid van de scheidsrechter.

Zodoende bleef het dus 0-0 en daarmee werd Loosdrecht te kort gedaan. Mede als je de uitslagen in de afdeling er op naslaat. Met een overwinning namelijk had Loosdrecht weer volledig aansluiting gevonden. En wetende dat volgende week de mooie uitwedstrijd tegen VVZ '49 op het programma staat dan zou alles weer open liggen. En de scheidsrechter, nee, die had niets fout gedaan. Met een beetje reflectie zou het misschien nog wat kunnen worden. Hoewel?


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 12º Naar volgende bericht