Rik Jungmann

Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Sypesteyn: Vier Jaargetijden

Loosdrecht, 21 maart 2005. Vier jaargetijden in de tuin van Sypesteyn. Een lezing op 14 april door Henny van der Wilt.

Persbericht

Vier jaargetijden in de tuin van Sypesteyn,
lezing van tuinvrouw Henny van der Wilt
Kasteel Sypesteyn, 14 april, 20.00 uur.

Kasteel Sypesteyn is in 17de -eeuwse stijl gebouwd door jonkheer Catharinus van Sypesteyn (1857-1937) op de plek waar het stamslot van zijn familie gestaan zou hebben. Daarbij liet hij ook een 17de -eeuwse tuin aanleggen. De jonkheer baseerde de aanleg op uitvoerig bodemonderzoek waarbij fundamenten van muren en bruggen aan het licht kwamen. Ook het grachtenstelsel met beschoeiingen werd bloot gelegd. Daarmee kon Van Sypesteyn zich een duidelijk beeld vormen van de vroegere terreinindeling.

De lezing over de vier jaargetijden geeft een beeld van de tuin die nu ruim 100 jaar oud is. De enorme variatie aan uitheemse bomen, een verzamelwoede van de jonkheer, is uitzonderlijk. Zo staan er een katsoeraboom, honingboom, hemelboom, doodsbeenderenboom en zakdoekjesboom. In het voorjaar wordt de tuin gesierd door vele soorten stinzenplanten. ’s Zomers ligt de tuin grotendeels in de schaduw van het zware bladerdek. De slottuin met geschoren buxushagen en vormbomen is dan op haar mooist. Het geheel wordt afgesloten door 17de eeuwse smeedijzeren hekken. Kortom: een unieke plek met rijke variatie aan fauna en flora in een bijzonder gebied! Tuinvrouw Henny van der Wilt kan er, uit jarenlange ervaring, kleurrijk over vertellen.

Kosten: € 12,50,-, Vrienden van Sypesteyn : € 10,- gezien het beperkte aantal plaatsen is reservering verplicht. Uw overboeking (Rabobank nr. 304635677) geldt tevens als entree kaart.
Om 19.30 u. ontvangen wij u graag met een kopje koffie/thee. Na afloop is er een drankje en gelegenheid tot het stellen van vragen. Einde van de avond ca. 22.30 u.

Nadere informatie: 035-5823208


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigMatige wind16º Naar volgende bericht