Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Noodstroom voor Zuurstof

Wijdemeren, 7 maart 2005. Tijdens de stroomstoring van afgelopen zaterdag heeft de brandweer noodstroom verzorgd om de zuurstoftoevoer van een bewoner van de Kuijer veilig te stellen.

Persbericht

Stroomstoring in Nederhorst den Berg
en deel ’s-Graveland in 2,5 uur opgelost

Nederhorst den Berg en een deel van ’s-Graveland had zaterdag 5 maart last van een stroomstoring tussen circa 18.00 uur tot 20.30 uur. De storing werd veroorzaakt door een defect in de grondkabels in de omgeving van de Legakker en Overmeerseweg in Nederhorst den Berg. Die stroom wordt geleverd via een hoogspanninginstallatie in ’s-Graveland. De NUON, hulpverleningsdiensten en gemeente Wijdemeren hebben de storing snel en adequaat opgepakt.

Alle hulpverleningdiensten en de ambtenaar rampenbestrijding van de gemeente Wijdemeren kwamen bijeen in de brandweerkazerne van Nederhorst den Berg. Hierdoor kon de situatie goed worden gecoördineerd zodat inwoners die hulp kregen die ze nodig hadden. Zo plaatste de brandweer een noodstroominstallatie bij wooncentrum De Kuijer om te voorkomen dat een bewoner in de problemen zou komen met zijn zuurstofinstallatie.

Rond 19.30 uur werd door NUON aangegeven dat er om 20.30 uur weer overal stroom zou zijn in de woningen. De straatverlichting zou langer gaan duren. Rond 20.00 uur is in overleg met loco burgemeester W.P. Neef besloten het gemeentehuis van Wijdemeren open te stellen voor mogelijk opvang van personen wanneer de stroomstoring, en daardoor ook het ontbreken van verwarming, langer zou gaan duren dan de NUON had aangegeven. Ook was afgesproken dat de Brandweer klaar zou staan voor inwoners die hulp nodig zouden hebben bij het weer in werking stellen van hun verwarmingsinstallatie. Dit bleek allemaal niet nodig. Rond 20.30 uur was de stroomstoring opgelost.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktMatige wind Naar volgende bericht