Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Atrium luidt Noodklok

Wijdemeren, 18 mei 2005

Woningbouwcorporatie Atrium, die ook woningen in Wijdemeren verhuurt, stuurde een brief aan de politieke partijen in de regio waarin aandacht wordt gevraagd voor woningbouw.

De woningnood in het Gooi is groot. Dat bewijst het feit dat op advertenties waarin Atrium een woning te huur aanbiedt vaak zeshonderd reacties komen. Met name de stijgende prijzen voor koopwoningen, die daardoor onbereikbaar worden voor starters en eenverdieners, veroorzaakt deze druk op de markt voor huurwoningen.

Atrium roept de partijen op om in hun verkiezingsprogramma's voor de verkiezingen van volgend jaar maart aandacht te besteden aan de grote groep mensen die een woning zoeken. Atrium denkt dat gemeenten veel meer kunnen doen om sociale woningbouw te stimuleren. Daarbij pleit de corporatie voor meer inbreien in bebouwde gebieden, hoger te bouwen, meer aandacht voor veiligheid in de woonomgeving en meer aandacht voor de middeninkomens die door de bestaande situatie in de knel komen. Ook pleit Atrium voor minder regelgeving, creatiever ondernemerschap en experimenten met vrije uitwisseling van woningzoekenden tussen het Gooi, Flevoland, Eemland, Utrecht en Amsterdam.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 15º Naar volgende bericht