Rik Jungmann

Rik Jungmann

Vereniging Curtevenne
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Curtevenneprijs voor Lofthouses

's-Graveland, 13 mei 2005

Jaarlijks geeft de vereniging Curtevenne een prijs aan een organisatie (of individu) die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de voormalige gemeente 's-Graveland. Dit jaar ging de prijs naar Dols Projectontwikkeling.

Dols projectontwikkeling heeft de voormalige Stoomwasscherij Gooi- en Eemland omgevormd tot aparte woonhuizen, z.g. lofts. Get karakteristieke gebouw aan het Zuidereinde bleef daarmee gespaard.


Vanaf de Emmaweg op 13 februari 2003.

Meer:

Lofthouses vorderen 28-6-2004
Lofthouses 13-2-2003

Ingezonden Bericht

Curtevenneprijs 2005 voor DPO

Op de algemene ledenvergadering van de vereniging Curtevenne is de jaarlijkse Curtevenneprijs uitgereikt aan de heren Voerman en Dols van DPO (Dols ProjectOntwikkeling).

Zij hebben –in projectvorm- de voormalige Stoomwasscherij Gooi-en Eemland getransformeerd tot een eigentijds pand bestaande uit een zestal lofts. Toch is het cultuurhistorische in haar waarde gelaten en past het pand in de karakteristieke omgeving van 's-Graveland. Het laatste is de belangrijkste reden geweest, dat het bestuur van de vereniging unaniem en zonder aarzeling heeft besloten aan DPO de Curtevenneprijs 2005 uit te reiken.

De heren Pols en Voerman gaven na de pauze onder het motto transformatie, restauratie en creatie een toekichting op hun gedachtengoed en hun werkwijze. Aan de hand van sprekende voorbeelden in Kerklaan, Nieuw-Loosdrecht, het bewuste project in 's-Graveland en hun plannen op het GROKO terrein in Breukelen aan de Vecht illustreerden ze hun authentieke en eigenzinnige aanpak.


v.l.n.r. Menno van den Brand, voorzitter Vereniging
Curtevenne en de heren M. Voerman en R. Dols
(foto: Vereniging Curtevenne)


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 14º Naar volgende bericht