Rik Jungmann

Carole Denninger

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Pinksterexpositie

Kortenhoef, 7 mei 2005

Carole Denninger organiseert volgende week een verkoopexpositie van schilderijen in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk.

Persbericht

PINKSTEREXPOSITIE
Modern-klassieke kunst 1870-1970
Collectie Drs Carole Denninger 

Van zondag 15 t/m zaterdag 21 mei vindt in de Oude School, Kortenhoefsedijk 145 in Kortenhoef een bijzondere verkooptentoonstelling plaats met kunstwerken uit de 19 e en 20 e eeuw. Kunsthistorica Carole Denninger, auteur van o.a.‘De onvergankelijke Kijk op Kortenhoef', ‘Schilders van Amsterdam'en 'Schilders van Laren' exposeert een vijftigtal schilderijen uit haar collectie. Van landschappen van de Haagse School en Kortenhoefse en Larense meesters tot figuratieve en abstracte werken uit de na-oorlogse jaren. Maar allemaal van grote kwaliteit en aangenaam geprijsd. 

Topstukken dit jaar zijn de op zeer groot formaat geschilderde Vissershaven van St. Tropez van W.A. Knip, gedateerd 1925, waar het zuidelijke licht vanaf spat, een Amsterdams stadsgezicht, de hoek Brouwersgracht-Keizersgracht, opgezet in stoere penseelstreken door Ben Viegers en een bijna magisch landschap in groen-blauwe kleuren van de Brabantse schilder-arts Hendrik Wiegersma die vlak voor de oorlog de spil was van het moderne kunstleven in Nederland (zijn collectie nu in Museum De Wieger-Deurne).

Kortenhoefse schilders als Jacob Ritsema, Louis Stutterheim, Anton Smeerdijk, Flip Hamers en Barend van Voorden zijn aanwezig met natuurtaferelen, terwijl van Flip Hamers ook een zeer vroeg negerportret (ca 1930) een echte eyecatcher is. Het kan zich zeker meten met het werk dat modernist Jan Sluijters in die jaren van Surinamers maakte. Larense landschappen zijn er van N. Bastert, Nico van Rijn, J.A. Zandleven en Frans Deutmann.

Daarnaast is er van de na-oorlogse schildersgeneratie ook interessant werk, figuratief of abstract, o.a. van G. Schäperkötter, F. Slebe (Nieuwe Haagse School) en Fred Sieger.

Bloemstukken en figuurstukken, stillevens en stads- en havengezichten, alle genres zijn vertegenwoordigd door grote of kleinere meesters en: in alle prijsklassen. Een selectie is te bekijken op de website: www.caroledenninger.nl

De openingstijden zijn dagelijks (ook op Pinksterzondag) van 10.30u - 17.00 u. Toegang gratis.

De verkoopexpositie loopt in het Pinksterweekeinde parallel aan de Kunstroute Kortenhoef-'s-Graveland.

In de Oude School is een lunchcafé (bij mooi weer met terras) ingericht, waar een eenvoudige lunch of koffie gebruikt kan worden. In de naaste omgeving biedt een prachtig natuurgebied volop mogelijkheid een wandel- of vaartocht te maken.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Windstil 10º Naar volgende bericht