Douwe van Essen

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wijdemeren in Hilversum niet uniek

Wijdemeren, 28 juni 2005

Jan van Veldhuizen heeft na uitvoerig onderzoek vastgesteld dat Wijdemeren niet uniek is met een gemeentehuis in een andere gemeente.

Reactie

Bij Alkmaar begint de victorie

Gemeenten gecheckt

Ik heb inmiddels, geholpen door mijn zoon, alle 460 Nederlandse gemeenten gecheckt. We hebben daarvoor gebruik gemaakt van de gegevens op de website www.internetgemeentegids.nl. 
Ik heb een aantal gemeentenamen gezien waarvan ik nooit gehoord had. Zoals Zederik, en Bernisse. Bijna allemaal hebben ze hun gemeentehuis braaf op eigen grond gebouwd. Bijna had ik een triomfantelijk gevoel toen ik het gemeentehuis van de gemeente Sluis in Oostburg aantrof. Maar al gauw ontdekte ik dat Oostburg en Sluis onlangs gefuseerd zijn.
Toch heb ik er één gevonden: de gemeente Bergen (NH) heeft, net zoals wij, een tijdelijk gemeentehuis en dat staat in: Alkmaar!! Bovendien, en daarin gaan ze natuurlijk te ver, vermelden zij op hun website dat deze situatie uniek is. Zij zijn blijkbaar niet op de hoogte van onze situatie, nota bene in hun eigen provincie. Kijk maar op de pagina http://www.bergen-nh.nl/wmIndex.cfm?WMSection=Bewoners en kies in het menu voor 'Het gemeentehuis'.

Landjepik

We zijn dus niet zo uniek als ik eerder dacht. Ik las dat er inmiddels aan gedacht wordt om de grens tussen Hilversum en Wijdemeren te verleggen. Zodat het Knorr-gebouw ineens wel in Wijdemeren komt te staan. Wat moet ik daar nu weer van denken? Het is natuurlijk wel heldhaftig om als Wijdemeerders een Hilversums gebouw te bezetten, en vervolgens ons de grond eronder toe te eigenen. Zo veroveren we zonder kanonnen toch grond van onze Hilversumse oosterburen. Het doet een beetje denken aan de Israëlische nederzettingen-politiek. Wij gaan gewoon op vijandelijk gebied wonen, en verleggen daarna de grens. Laten we als volgende stap de doelen van SV 's Graveland verplaatsen naar vliegveld Hilversum. Vanuit de verkeerstoren heeft de wedstrijdleiding daar een prima overzicht over 'onze' nieuwe voetbalvelden. Wijdemeerders, verenigt U! Wij veroveren Het Gooi!

Droomscenario

Mijn fantasie gaat met mij aan de haal. Laten we in elk geval die mensen in Bergen erop wijzen dat ze daar niet uniek zijn. Misschien kunnen we zelfs wel een jumelage met hen aangaan. Zodat we op de borden kunnen zetten: Wijdemeren, in vriendschap verbonden met Bergen-NH. Gemeentewapen erbij enzo... Maar dan moeten we wel van dat idee van een grens-correctie afzien. Want dan geven we onze bijzondere positie prijs.

Jan van Veldhuizen, jan@van-veldhuizen.nl 


De wekelijkse nieuwsbrief  Half bewolkt Windstil 25º Naar volgende bericht