Douwe van Eseen

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wijdemeren grensverleggend Bezig

Wijdemeren, 25 juni 2005

Zolang Rading 1 slechts werd gehuurd vond de gemeente Wijdemeren het geen probleem om op Hilversums grondgebied te resideren. Maar nu de kogel eenmaal door de kerk is wil men toch wel graag een grenscorrectie.

Vorige week is het doek definitief gevallen voor Huize Brugchelen in 's-Graveland, dat wordt verkocht, waarschijnlijk samen met Westerveld, het voormalige gemeentehuis. 

Door de aankoop van Rading 1 is er vorige week ook gekozen voor een gemeentehuis (in Hilversum raadhuis) van Wijdemeren in de gemeente Hilversum.

Ruilobjecten

Wethouder Bert Nagel denkt dat zo'n grenscorrectie geen probleem moet zijn. "Omdat we bij onderhandelingen genoeg ruilobjecten kunnen aanbieden". De woordvoerder van de gemeente Hilversum houdt zich desgevraagd op de vlakte. "Als we al wensen zouden hebben vinden we het niet wijs om die via de krant bekend te maken. We wachten de aanvraag af en zullen er tegen die tijd serieus naar kijken".

Rechts de Knorr-fabriek in Nieuw-Loosdrecht 
en links Rading 1, het gemeentehuis van Wijdemeren, in Hilversum.

Zorgappartementen

Volgens de Gooi- en Eemlander ligt het aankoopbedrag voor het voormalige Knorr-gebouw op circa 6,5 miljoen euro. Huize Brugchelen werd drie jaar geleden aangekocht voor 4,5 miljoen euro. Rijk zal de gemeente Wijdemeren er niet van worden, want de bestemming bijzondere doeleinden ('instelling met een sociaal verzorgend karakter') die erop rust sluit woningbouw namelijk uit. En de 'bouwvlek' zo dicht bij het Spanderswoud is maar zeer beperkt. Een combinatieverkoop met Westerveld, het voormalige gemeentehuis van 's-Graveland (om bijvoorbeeld luxe zorgappartementen te realiseren) ligt dan ook voor de hand. Westerveld staat te koop voor 2,8 miljoen euro. Hiervoor zouden zich al diverse gegadigden hebben gemeld.

Het is voor de gemeente Wijdemeren maar te hopen dat Hilversum 
geen streep door de rekening zet, in plaats van een streep door Hilversum 
(op de achtergrond het gemeentehuis van Wijdemeren).


De wekelijkse nieuwsbrief     Zonnig Windstil 26º Naar volgende bericht