Douwe van Essen

Menno de Kloet/Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ballonvaarders missen Huizen nét

Kortenhoef, 21 juni 2005

De kern van Kortenhoef werd weer opgeschrikt door ballonvaarders die er maar amper in slaagden de huizen te ontwijken. Één kon zelfs een  noodlanding niet meer voorkomen.

Spitsuur

Zondagavond was het spitsuur tussen 9 en 10 uur boven de kern van Kortenhoef en de Kortenhoefsedijk in het bijzonder. Als gekken blaffende honden en angstig rennend vee zijn iedere zomer wel een paar keer waar te nemen. Steeds weer blijken ballonvaarders minder goed te kunnen navigeren dan wenselijk is. En niet alleen is het verboden om zo dicht over een bewoond gebied te 'varen', maar landen op bijvoorbeeld weilanden is bij wet ook niet toegestaan. Juist ook om de rampzalige gevolgen van een verkeerde landing of laagvliegen te beperken, of liever nog, te voorkomen.

Noodlanding

Gisteravond scheelde het allemaal weer niet veel. Van Menno de Kloet kregen we de bovenste foto van een ballon die net achter de huizen bij de jachthaven Moby Dick in de weilanden neerkwam om circa 10 uur zondagavond. De compositie daaronder is van uw verslaggever en fotograaf van de Wijdemeerse Webkrant. Opgeschrikt door angstig blaffende honden en schreeuwende mensen zag hij door het raam van zijn huis de ballon rakelings overscheren. Gelukkig lag de camera in de aanslag, dus hard rennend naar de overburen konden de onderstaande foto's worden gemaakt. Het scheelde een haartje of het huis van de overburen was geraakt... Gezien de afwijkende reclames op de ballonnen zijn Menno en ik van mening dat het 2 verschillende ballonnen betrof. Dat zal ook wel kloppen, want mijn camera gaf 21.36 uur aan.

De bovenste foto is van Menno de Kloet bij de landing van de ballon net achter zijn jachthaven Moby Dick. De onderste is van uw verslaggever en fotograaf van de Wijdemeerse Webkrant. De opnames werden erg bemoeilijkt doordat de zon praktisch achter de ballonnen stond.


De wekelijkse nieuwsbrief      Zonnig Matige wind 28º Naar volgende bericht