Douwe van Essen

Rik Jungmann

Gooi-en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Tienduizenden bezochten Zomerspektakel

Nederhorst den Berg, 20 juni 2005

Het Zomerspektakel in Nederhorst is na meer dan 20 jaar uitgegroeid tot een evenement waar een grote stad jaloers op zou kunnen zijn.

Casper van den Broek, verslaggever van de Gooi- en Eemlander, heeft het zelfs over 'het wonder van Nederhorst den Berg'. Een mirakel, dat de bewoners van zo'n klein dorp zo'n spektakel kunnen organiseren. En dat al meer dan 20 jaar!

Volgens organisator Bart Stalenhoef is een simpel antwoord op de vraag naar de oorzaak van dit succes niet te geven. Het is meer een samenloop van omstandigheden. Zeker is dat het 23 jaar geleden begonnen is met een simpele meerkamp op een grasveldje en nu het halve dorp beslaat en er artiesten optreden als Kim-Lian van der Meij, De Band krijgt kinderen tot Lange Frans en Baas B. En dan heb je op zondag ook nog een klassiek koffieconcert voor een wat rustiger publiek.

Natuurlijk drijft het Zomerspektakel op de vele vrijwilligers uit Nederhorst den Berg, maar ook op het publiek en, niet te vergeten, de sponsors.

"Groter hoeft het ook allemaal niet, want we hebben hier met z'n allen ontzettend veel plezier, en dat is het belangrijkste", aldus Bart Stalenhoef.

De rollen zijn voor deze keer eens omgedraaid: de foto's voor deze foto-impressie zijn deze keer gemaakt door de drijvende kracht achter en hoofdredacteur van de Wijdemeerse Webkrant, Rik Jungmann.


De wekelijkse nieuwsbrief      Zonnig Matige wind 28º Naar volgende bericht