Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Expositie in Loosdrecht

Loosdrecht, 8 juni 2005

Op 18 juni opent wethouder Yvonne Siemons een expositie in een gerestaureerde boerderij aan de Oud Loosdrechtsedijk 48-50.

Ingezonden Bericht

Restauratie monumentale boerderij in Loosdrecht voltooid
Bijzondere expositie als feestelijk sluitstuk van fraaie verbouwing

Op zaterdag 18 juni om 16.00 uur opent mevrouw Yvonne Siemons-Brenner, wethouder Monumenten, Kunst en Cultuur van de gemeente Wijdemeren in de pas gerestaureerde monumentale boerderij 'Arbeid Adelt' een bijzondere expositie.

Ter gelegenheid van de voltooiing van de restauratie van de fraaie boerderij aan de Oud Loosdrechtsedijk nr. 48-50 presenteren drie kunstenaars, Peter Petersen,  Wiebe van der Zee en Anneke Crèvecoeur in deze smaakvolle omgeving hun beelden en schilderijen. Vier achtereenvolgende weekenden wordt het publiek op deze manier in de gelegenheid gesteld om zowel het zorgvuldig gerestaureerde pand als de tentoongestelde kunst te bekijken.

Peter Petersen

De bronzen beelden van Peter Petersen misstaan niet in een landelijke omgeving. Petersen haalt zijn inspiratie uit de dierenwereld, zoals het vee in de wei en de vogels in de lucht. In zijn beelden wordt weggelaten wat overbodig is en benadrukt hij wat essentieel is. De aldus ontstane sterke vormen beantwoorden aan zijn streven: "Laat kunst een rustpunt zijn". Even tijdloos als zijn plastieken is het materiaal waarmee hij werkt: brons. Hiermee brengt hij zijn modellen tot verstilde werkelijkheid. Petersen's werk is verder o.a. te zien op Schiphol, het Nationale Park de Hoge Veluwe en in het park van Slot Zuylen.

Wiebe van der Zee

Zwartbont vee in een mistig ochtendgloren. Nieuwsgierige pinken aan de slootkant. Deze Hollandse taferelen zijn het handelsmerk van Wiebe van der Zee. Deze geboren en getogen Friese kunstschilder geniet de laatste jaren steeds meer bekendheid door zijn aquarellen met als onderwerp: de koe. Koeien zijn, volgens
Van der Zee, onlosmakelijk met het ons omringende landschap verbonden. Zijn schilderijen roepen veel herkenning op bij de mensen die ze voor het eerst zien. In de typisch noord Nederlandse landschappen duikt ook af en toe een ander thema op:  "skûtsjes"!

Anneke Crèvecoeur

De vrolijke en kleurrijke schilderijen van Anneke Crèvecoeur vormen een mooi contrast met het werk van de andere exposanten. In haar werk maakt zij gebruik van de reliëfschildertechniek. Met veel aandacht voor detail en gevoel voor humor maakt zij unieke schilderijen die gekenmerkt worden door visuele grapjes en originaliteit. Crèvecoeur maakt toegankelijke kunst voor een breed publiek.

Openingstijden: vanaf 19 juni t/m 10 juli iedere zaterdag en zondag
van 11.00 - 17.00 uur


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 16º Naar volgende bericht