Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Lokale Radio in de Knel?

Wijdemeren, 30 juli 2005

De lokale radio krijgt in principe geld van het rijk via de gemeente. Sommige gemeenten houden het echter in hun zak. Wijdemeren doet dat niet.

De voorganger van Radio Wijdemeren, de AROS in 's-Graveland, kreeg eerst subsidie van de gemeente. Later, na de verkoop van het kabelnet aan Regev (later Casema) werd bedongen dat er jaarlijks wat geld door de kabelmaatschappij aan de lokale radio werd overgemaakt. Dat gebeurde om het verdwijnen van de gemeentelijke subsidie op te vangen.

In Wijdemeren kreeg Radio Wijdemeren in de raad van afgelopen maart voor 2005 een bedrag van ruim 8000 euro subside toegekend, ondanks het feit dat een oproep voor steun en donoren tegenviel. De OLON, de organisatie van de lokale omroepen, gaat maandag in Twee Vandaag in discussie met Bert Bakker, Tweede Kamerlid voor D66 over de financiële problemen bij de lokale omroep.

Persbericht van de OLON

OLON op Twee Vandaag

Aanstaande maandag besteedt het nieuws- en actualiteitenprogramma TweeVandaag aandacht aan het financieringsbeleid voor lokale publieke omroep. Ondanks verschillende beleidsvoornemens en moties in de Tweede Kamer wordt belastinggeld, bedoeld voor de lokale omroep, in de praktijk door de rijksoverheid aan gemeenten geschonken waardoor in veel gevallen de middelen niet bij de omroepen terecht komen.

Voor 70% van de lokale omroepen in Nederland betekent dit jaarlijks onzekerheid over de eigen financiele positie.

In de reportage is een praktijkvoorbeeld van Betuwe Radio te zien en komen Bert Bakker (D66) en bestuurslid Sedat Bugdaci van de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) aan het woord.

De uitzending start om 18:25 en duurt tot een uur of zeven. Naar verwachting zal het onderwerp maandag in het eind van de uitzending zitten.

Met vriendelijke groet,

OLON-bureau
Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland


Naar vorig bericht De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 20º Naar volgende bericht