Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kinderinloop Kortenhoef stopt

Wijdemeren, 29 juli 2005

Omdat de gemeente in geldnood zit, wordt de kinderinloop in Kortenhoef gestopt. Het vrijkomende geld wordt gebruikt voor meer jeugdwerk in Nederhorst den Berg.

De gemeente schuift met geld voor welzijnswerk omdat er te weinig van is. In de Gooi staat vandaag dat de kinderinloop op woensdagmiddag in De Smoes in Kortenhoef gestopt wordt. De kinderinloop werd redelijk bezocht, aldus Marleen Remmers, hoofd maatschappelijke en sociale zaken van de gemeente. Per keer kwamen er van zes tot achttien kinderen.

In Nederhorst den Berg bestaat echter rond sporthal De Blijk een probleem met hangjongeren tussen twaalf en vijftien jaar. Om die jongeren een activiteit aan te bieden en van de straat te houden, wordt het daarvoor benodigde geld weggehaald bij de kinderinloop in Kortenhoef.

Begin dit jaar organiseerde Versa een disco in De Spot in Nederhorst den Berg. Daar kwamen toen dertig jongeren op af, waaruit de behoefte aan iets dergelijks werd aangetoond.

In Loosdrecht probeert de gemeente ook de jeugd te bereiken. Dat wil echter niet lukken, omdat er geen ruimte voor activiteiten beschikbaar is.

In november vorig jaar besloot de gemeente een deel van het geld dat vrijkwam door de bezuiniging op de peuterspeelzalen over te hevelen naar actief huisbezoek aan ouderen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 23º Naar volgende bericht