Rik Jungmann

NOVA / Douwe van Essen

NOVA
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Foto's WWK in Nova

's-Graveland, 22 juli 2005

Vanavond bevatte NOVA, het nieuwsachtergrondprogramma van NPS en Vara, een item over de verdwenen miljoenen. De foto's in het item waren van onze fotograaf Douwe van Essen.

Paul Witteman interviewde in NOVA curator Toni van Hees van de inmiddels failliet verklaarde René van den B. Van den B. is een zeer bekende naam in de tenniswereld. In Nova kwam ook Martin Verkerk aan het woord. Verkerk werd enkele jaren door Van den B. gesponsord. Vooralsnog hield Verkerk het erop dat de hele zaak nog wel in orde zou komen.


Paul Witteman, ingeklemd tussen de foto's van Douwe van Essen.

Curator Toni van Hees verklaarde dat Van den B. aan hem heeft verteld dat een Joegoslavische investeerder in Tsjechië in september 70 miljoen euro aan hem zou terugbetalen. Van Hees hecht aan die verklaring weinig geloof, omdat hij de Joegoslaaf niet te pakken kan krijgen. Stond gisteren en vandaag de teller van de totale schulden nog op 100 miljoen, vandaag, zo deelde Van Hees mee, is dat opgelopen tot 111 miljoen euro.


Links curator Toni van Hees, midden Paul Witteman,
op de achtergond het werk van Douwe van Essen.

NOVA zocht naar foto's die bruikbaar waren voor begeleidende beelden bij het item over deze zaak. Daarbij kwam men op de Wijdemeerse Webkrant terecht met de foto's die Douwe van Essen vorig jaar en het jaar daarvoor maakte op het Hilversum Open op sportpark Berestein in 's-Graveland. In de NOVA uitzending waren alle foto's van Douwe. Leuk, om je foto's zo nationwide uitgezonden te zien, vond de redactie van de WWK.

Het item is in streaming video mode te zien op uw pc als u op de NOVA website op het oranje driehoekje naast het item klikt.


Iets heel anders:


Medy, laat het licht bij NOVA gewoon aan!

Wist u dat NOVA binnenkort moet verdwijnen van staatssecretaris Medy van der Laan (D66)? U kunt hier de petitie tekenen om te ondersteunen dat NOVA, ZEMBLA en Andere Tijden behouden moeten blijven. We zijn misschien roependen in de woestijn, maar roep toch maar, anders hoort niemand u. En zeker Medy66 niet... red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Matige wind 16º Naar volgende bericht