Rik Jungmann

---

Diversen
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gemeentehuis pruttelt na

Wijdemeren, 14 juli 2005

Na het besluit van de raad om in het Knorr-gebouw te blijven zitten wordt in diverse media de discussie nog afgerond. Met wisselende invalshoeken.

Simone Stevens

In de Gooi- en Eemlander schreef Simone Stevens een column waarin zij concludeerde dat de raad er verstandig aan had gedaan om te kiezen voor de Knorr. Complete nieuwbouw van een "gemeentehuis in Dudokstijl" op het terrein van Brugchelen in 's-Graveland noemde zij ambitieus en risicovol. Dat ondanks het verzet van enkele Wijdemeerders.

Joop Glijn

In de WieWatWaar van gisteren liet Joop Glijn een heel ander geluid horen. Hij vindt dat de raad een historische fout heeft begaan met deze beslissing. Een besluit dat volgens hem op secundaire motieven gebaseerd is, die eerder niet telden, maar nu wel. Ook verwijt hij de raad dat men bij de keuze de historische omgeving met de 's-Gravelandse landgoederen niet heeft laten meewegen. Volgens hem had juist in die historische context gekozen moeten worden voor de lokatie Brugchelen.

Co de Kloet

In de Gooi van vandaag staat een ingezonden brief van oud-wethouder Co de Kloet. Hij begint met een sneer naar Simone Stevens. "In haar ogen schijnt gebrek aan ambitie een positieve eigenschap te zijn. Het is voor uw krant niet te hopen dat de hele redactie er zo over denkt." Hij had liever een referendum gezien vanwege de simpele eenduidige vraag. Verder klaagt hij over het gebrek aan berichtgeving over de "uiterst merkwaardige en geheimzinnige besluitvorming".

Enquête

Er wordt nog steeds gestemd in de enquête. Tot zaterdag staat hij nog open. De stand op dit moment is 242 stemmen, 42 (17,4%) voor de Knorr, 195 (80,6%) tegen de Knorr en 5 keer (2,1%) geen mening.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 26º Naar volgende bericht