Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rading1, Goede Keuze

Wijdemeren, 6 juli 2005

Piet Lam uit Loosdrecht vindt het verstandig dat gekozen is voor de aankoop van Rading 1. Nieuwbouwkosten zouden alleen maar uit de hand lopen denkt hij.

Reactie

Het College en de Raad hebben een goede keuze gemaakt om te besluiten Rading 1 aan te kopen.
Wat denken de mensen die nieuwbouw willen, waar de nieuwbouwkosten uiteindelijk op uit zullen komen. Deze zullen, ook al zouden ze nu bijna gelijk zijn, veel en veel hoger zijn, alvorens men een keer tot bouwen over kan gaan.

Er moeten natuurlijk weer de nodige, jarenlange, procedures gevoerd worden voordat er gebouwd kan gaan worden, terwijl de prijsstijgingen voor nieuwbouw maar door zullen gaan, alsmede de gewoon doorlopende huurkosten tot oplevering.
Een zeer forse stijging van de OZB is bij nieuwbouw onvermijdelijk en de burger draait er dan weer voor op.
Ook het opnieuw verhuizen en alle ellende en vertraging in de dienstverlening wordt hiermee voorkomen. Extra verbouwing van de raadzaal lijkt mij nu onnodig. Men had destijds meteen tot aankoop over moeten gaan en het College (de wethouder) had de optie tot koop niet uit de overeenkomst moeten schrappen, zoals wordt gezegd, dan had men op de aankoopprijs nog een bedrag met vele nullen kunnen besparen.
Wel vind ik het jammer dat er zo veel achter gesloten deuren wordt vergaderd de laatste tijd, niet alleen over dit onderwerp, dit had mijns inziens een hoop onvrede kunnen voorkomen.

Piet Lam
Loosdrecht


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht