Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Pleidooi voor Nieuwbouw

Wijdemeren, 3 juli 2005

Het besluit om te blijven zitten in het huidige (Knorr)pand leidt tot onderstaande reactie. Een oproep om te beslissen voor een nieuw gemeentehuis in 's-Graveland.

Reactie

Geachte redactie,

Bij het bericht omtrent de beslissing van B&W en de raad (achter gesloten deuren) om tot aankoop van het Knorr-pand en verkoop van het al aangekochte verzorgingshuis  Brugchelen over te gaan, miste ik een uitgebreide kritische noot van uw redactie.

Wanneer wordt politiek nu eens transparant, zó dat gewone burgers het ook allemaal begrijpen. Want hoe kan het dat bijna alle partijen instemmen met aankoop van het Knorr pand (dat nog verbouwd moet worden en geschikt gemaakt voor allerlei functies) en besluiten tot verkoop van het pas onlangs aangekochte Brugchelen overgaan? Waarom kan er, bij min of meer gelijkblijven van het kostenplaatje, niet een fraai, adequaat gemeentehuis gebouwd worden in de kern van de gemeente Wijdemeren (wat altijd de bedoeling is geweest, werd altijd gezegd, maar daaraan ga ik nu toch echt twijfelen).

Ook een gemeentehuis dat prachtig in het groen zou liggen, vlakbij de landgoederen van Natuurmonumenten, een ideale trouwlocatie, een gebouw waar ook de prachtige kunstschatten, waarover de gemeente 's-Graveland beschikte, opgenomen zouden kunnen worden in de architectuur van de publieke ruimten (zodat ze niet in groten getale tegen formica-wanden van ambtenarenkamers hangen).

Wie kan de move van een gemeentebestuur verklaren? Wie kan het de burger uitleggen???

Het blijft angstig stil, afgezien van de reactie van Herman Stuyver in de WWW van afgelopen week, waarin voorzichtig de suggestie werd gewekt dat partijpolitiek (bijna alle voorstemmers zijn Loosdrechters) in het geding is. Ook de verkoper van het Knorr-pand zou politieke banden met Loosdrecht hebben....

Als er in Groningen een referendum wordt gehouden over de wel/niet herbouw van een facade aan het Groote Marktplein (en die kost zeker miljoenen!), waarom dan geen referendum in het kader van een nieuw gemeentehuis, waarvan de kosten min of meer gelijkblijven met die van de aankoop en nog eens verbouwing van een gedateerd pand?

Dus D'66: slijp de messen, werp u in de strijd en bepleit op de valreep een referendum!

De politiek dat zijn wij, onze afgevaardigden behoren ónze belangen te bepleiten, niet de belangen van ambtenaren of projectontwikkelaars.
En dames en heren politici, laat van u horen als ik het bij het verkeerde eind heb. Als we niet worden geïnformeerd, kunnen we ons ook geen (goede) mening vormen!

Nog altijd staat mij Flip Hamers voor ogen, die in zijn eentje tot de Hoge Raad doorvocht om een afschuwelijk nieuwbouwplan achter de Kortenhoefsedijk te verhinderen. En hij kreeg gelijk! Nu nog hebben we plezier van zijn bevlogenheid! Het is die bevlogenheid, die visie en dat doorzettingsvermogen, allemaal ingrediënten die ik node mis in het huidige politieke bestel van Wijdemeren. Dames en heren, dúrf eens wat!

Carole Denninger


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 26º Naar volgende bericht