Douwe van Eseen

Douwe van Essen

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Weth. Siemons opent kinderdagverblijf in NdB

Wijdemeren, 1 juli 2005

Na de sluiting van kinderdagverblijf Tom Poes zag het er een tijdje somber uit voor de ouders en kinderen in Nederhorst den Berg. Maar morgen al kan er door gezamenlijke inspanning van gemeente en "Kinderopvang De boerderij" een nieuw kinderdagverblijf worden geopend. 

Persbericht

Wethouder Siemons opent kinderdagverblijf in Nederhorst den Berg

Mevrouw E.Y. Siemons-Brenner, wethouder van jeugd en jongerenbeleid opent zaterdag 2 juli het nieuwe kinderdagverblijf aan de Vreelandseweg in Nederhorst den Berg en onthult de nieuwe naam.

Voorrang

Toen Kinderopvangorganisatie Catalpa in februari 2005 het kinderdagverblijf Tom Poes in Nederhorst den Berg besloot te sluiten, ontstond er een acuut probleem voor de opvang van tientallen kinderen. Het college was verheugd dat ‘Kinderopvang De boerderij’ uit Weesp in staat was op korte termijn kinderopvang in Nederhorst den Berg aan te bieden. Om ervoor te zorgen dat het kinderdagverblijf direct in april van start kon, behandelde het college de aanvragen voor de vereiste bouw- en gebruiksvergunning met voorrang. Het kinderdagverblijf is nu ruim 8 weken open. 28 kinderen bezoeken het verblijf wekelijks. In september start een tweede groep.

Tijdelijke unit

Het kinderdagverblijf is gevestigd in een tijdelijke unit op het voormalig handbalveld langs de Vreelandseweg. Deze mag hier maximaal 5 jaar staan. Het college hoopt dat de kinderopvangorganisatie binnen deze termijn een geschikt definitief pand weet te vinden.

Wijdemeren, 1 juli 2005


De wekelijkse nieuwsbrief     Half bewolkt Windstil 21º Naar volgende bericht