SV Loosdrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Loosdrecht weer gelijk

Loosdrecht, 23 januari 2005. Loosdrecht speelde gisteren gelijk tegen Aalsmeer. Het werd 1 - 1.

Ingezonden Bericht

Statistieken Loosdrecht – Aalsmeer: 1-1 (zaterdag 22 januari ’05).

1-0 Julian Bonaparte

Toeschouwers: 150.

In een vooral in de tweede helft zeer open wedstrijd heeft Loosdrecht afgelopen zaterdag tegen Aalsmeer met 1-1 gelijkgespeeld. Na een reeks van kansen in de eerste helft wist Julian Bonaparte met een prachtige lob voor de 1-0 te zorgen. Vlak na rust wist Aalsmeer de score weer op gelijke hoogte te brengen. Dat het uiteindelijk bij 1-1 bleef mag een wonder worden genoemd. Beide ploegen creëerde nadien nog legio kansen maar de bal wilde er niet meer in.

Loosdrecht, koploper in de derde klasse B moest aantreden tegen het sterke en op de vierde plaats staande Aalsmeer. Wilde Aalsmeer nog mee gaan doen om het kampioenschap dan moest het in Loosdrecht winnen. Loosdrecht kende personele problemen. Emile Warners op vakantie, Eric Poortenaar geblesseerd aan de lies en Albert Timmer in de warming-up niet fit bevonden. Toch kon trainer/coach Ab Rutten een prima team op de been brengen. Vanaf het begin was het Loosdrecht dat het initiatief nam. Vooral over rechts was het met name Peter Schrumph die zijn directe tegenstander te pas en te onpas voorbij liep. Een knal op de lat was onder andere het resultaat. Aalsmeer kon pas na een minuut of twintig de draad wat oppakken. Met uitstekende diepteballen op hun drie snelle voorwaartsen wist het uiteindelijk ook gevaar te schichten met een bal op de paal en een gesmoorde indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied in de muur als resultaat. Uiteindelijk was het Loosdrecht dat als eerste scoorde. De zeer sterk spelende Julian Bonaparte nam een dieptebal van Willem Schrumph direct uit de lucht en lepelde deze over de keeper van Aalsmeer. Een mooie 1-0 voorsprong waarbij de ploegen gingen rusten.

De rust had Aalsmeer beter gedaan dan Loosdrecht zo leek het. Desorganisatie betekende binnen een paar minuten alweer een 1-1 stand. Vanaf dat moment kwam de wedstrijd pas echt los. Tot aan het einde van de wedstrijd wisten beide ploegen tal van kansen te creëren. Roy Versluis met een kopbal, Julian Bonaparte en ook invaller Peter Machielse waren dicht bij een goal. De aanvalsdrift van Loosdrecht betekende wel ruimte en daar wisten de sterke Aalsmeerspitsen goed gebruik van te maken. Met name de links en rechtsbuiten deden van zich spreken maar met enig kunst en vliegwerk en een geweldige dosis strijdlust en karakter werden meer tegengoals voorkomen. Vlak voor het einde leek Loosdrecht de ideale kans te krijgen om alsnog met winst het veld te verlaten. Julian Bonaparte werd in het strafschopgebied neergehaald door de verder uitstekend keepende goalie van Aalsmeer. Een penalty leek het logische resultaat maar de scheidsrechter van deze wedstrijd zag het anders. Het bleef zodoende 1-1 en op basis van het initiatief had Loosdrecht misschien wat meer verdiend maar met een 1-1 konden beide ploegen wel leven. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan is het AMVJ dat op bezoek komt.