Rik Jungmann

Douwe van Essen

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Singel ligt lager

Nederhorst den Berg, 19 januari 2005. Wilma Snel woont achter het gemeentehuis in Nederhorst den Berg. Zij reageert op het bericht "De Voorstraat nu" van gisteren.


De achterzijde van het gemeentehuis.
Omdat de Voorstraat een dijk is, ligt het 1,5 meter
hoger dan de bebouwing langs de Singel.

Reactie

Reactie op Voorstraat Nu

Hoe wordt het als deze plannen doorgaan nu echt?

De tekening van de architect is misleidend. Wel heel erg opgeleukt voor het verkooppraatje, getoond uit de meest positieve hoek. Het gaat ook niet om één flat, maar twee pal achter elkaar (40 meter diep, ruim 9 meter hoog).

Een van de problemen voor de bewoners aan de Singelkant is dat het hier dijkbebouwing betreft. Alles wat aan de Voorstraat gebouwd wordt ligt anderhalve meter hoger dan de wijk erachter. Optisch geeft dit een heel ander beeld voor de bewoners die erachter wonen. Je kijkt dan tegen een veel hoger gebouw aan. Er wordt bovendien boven de bestaande bebouwing uit gebouwd. De voor- en achterzijde, evenals de zijkanten van het complex laten weinig creativiteit zien. Aan de Voorstraat wordt de ritmiek van de bebouwing onderbroken, de achterzijde krijgt helemaal weinig aandacht terwijl veel omwonenden juist daar tegenaan kijken. Zie meegezonden foto’s (van de tekening).


Als jullie deze ook tonen op jullie site, krijgen de mensen in Wijdemeren een nog iets beter beeld.

Groeten,
Wilma Snel
Nederhorst den Berg


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind Naar volgende bericht