Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Bezwaar tegen Poll

Wijdemeren, 18 januari 2005. De heer Witte uit Nederhorst den Berg maakt bezwaar tegen de poll van de Wijdemeerse Webkrant inzake de nieuwbouwplannen van de gemeente in Nederhorst den Berg. Deze is niet eerlijk, vindt hij.

Reactie

De stemming die wordt gehouden op de Wijdemeerse Webkrant over de bouwplannen op de Voorstraat in Nederhorst den Berg is naar mijn mening niet objectief (eerlijk). Het gaat hier tenslotte om de mening van de ingezetene (direct betrokkenen) van Nederhorst den Berg en niet die van geheel Wijdemeren. Wat hebben wij inwoners van Nederhorst bijvoorbeeld te maken met het gekrakeel rond de Krakeelakker in Loosdrecht. Dit is de ver van mijn bed show en kan mij hierover geen objectieve mening vormen, omgekeerd evenredig met de mening van de Loosdrechtenaren en/of Kortenhoevers over de bouwplannen aan de Voorstraat. Waar blijft tenslotte de inzage in de koopovereenkomst door wethouder Neef afgesloten inzake het voormalig gemeentehuis te Nederhorst den Berg, waarbij hij zegt en ik citeer; dat als de voorgenomen nieuwbouwplannen aan de Voorstraat niet door gaan, dit ons (de gemeenschap) tonnen en nog eens tonnen gaat kosten?. Dit moet toch wel een heel merkwaardig opgesteld contract zijn.

JB Witte
Nederhorst den Berg

De heer Witte heeft gelijk als hij vindt dat alleen de direct omwonenden iets mogen vinden van het bouwplan. De discussie gaat echter ook over woonruimte voor woningzoekenden in heel Wijdemeren en de opbrengst van de verkoop van het voormalige gemeentehuis. Bovendien vinden Kortenhoevers misschien ook wel iets van een appartementengebouw aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg (mooi, lelijk, etc.). Evenals bij de andere door de heer Witte genoemde kwestie merken alle Wijdemeerders daar iets van, al was het maar in de OZB tarieven. En dan, de poll heeft geen enkele verdere betekenis, evenmin als enquêtes uitgevoerd door de Gooi- en Eemlander, of de politieke barometer van NOVA. Hij geeft een indruk, meer niet. Het alternatief? Geen poll. Dat kan ook. red.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht