Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

's-Gravelandse Historie

's-Graveland, 16 januari 2005. Voor de herindeling traden rond deze tijd Thomasvaer (Joop Glijn) en Pieternel (Marjan Meesen) altijd op in het Dorpshuis De Dobber. Zij namen dan de locale politiek op de hak.

Bij het doorspitten van het archief van de Wijdemeerse Webkrant kwamen wij enkele pareltjes tegen, die vandaag nog niets aan actualiteit hebben ingeboet. De parels werden even opgepoetst. Het zijn geluidsfragmenten, zet dus even uw speaker aan en klik.

Op 9 januari 2000 deden Thomasvaer en Pieternel een sketch over het feit dat Co de Kloet (Wethouder Dorpsbelangen) op 25 maart 1999 voor de derde keer wethouder werd. De Kloet zat in het college naast wethouder Wim Neef (die toen begon als wethouder). Co de Kloet was in de voorgaande dertig jaar tot twee keer toe met een motie van wantrouwen weggestuurd. (Overigens hebben wij ook nog de complete nieuwjaarsconference van Thomasvaer en Pieternel van 2000 waar dit fragment uit komt.)

Op, toen nog, AROS Radio verklaarde wethouder Co de Kloet van financiën in 1998 dat de ozb (of een ander bedrag) met enig creatief boekhouden aanzienlijk naar beneden kon. Luister maar.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind Naar volgende bericht