Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Einde Preventief Toezicht

Wijdemeren, 10 januari 2005. De provincie Noord-Holland heeft het preventief financieel toezicht op Wijdemeren opgeheven.

Een gemeente die de begroting niet op orde heeft komt onder extra controlemaatregelen van de provincie te staan, om ongelukken te voorkomen. Het is geen aanbeveling om onder preventief toezicht te staan. Eigenlijk is het zoiets als dat je ouders willen dat je de besteding van je zakgeld tot op de cent verantwoordt, omdat ze de zaak niet helemaal vertrouwen.

Wijdemeren stond onder preventief toezicht, maar aan die situatie is nu een einde gekomen met de begroting, die als laatste werkstuk van de weggestuurde wethouder Co de Kloet tot stand kwam.

Persbericht

Gemeente Wijdemeren niet meer onder preventief financieel toezicht van provincie

Gemeente Wijdemeren staat met ingang van 2005 niet meer onder preventief financieel toezicht van de provincie Noord-Holland. De provincie beëindigt het toezicht omdat Wijdemeren erin is geslaagd een evenwichtige begroting te presenteren.

Als gevolg van de gemeentelijke herindeling kwam gemeente Wijdemeren in 2002 onder preventief financieel toezicht te staan. Door de zwakke financiële positie werd dit in 2003 en 2004 gehandhaafd. Het afgelopen jaar heeft de gemeente alles in het werk gesteld om tot een sluitende (meerjaren)begroting te kunnen komen. Hiervoor heeft de raad moeilijke keuzes moeten maken. Het college is verheugd met het besluit van de provincie en heeft er vertrouwen in dat de financiële positie ook structureel in balans blijft.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind12º Naar volgende bericht