Rik Jungmann

Communicatie Wijdemeren

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Lintje voor Brandweerman

Nederhorst den Berg, 5 februari 2005. De heer Brakenhoff, lid van de brandweer in Nederhorst, heeft gisteravond een lintje gekregen uit handen van burgemeester Don Bijl.

Update 7-2-2005, 16.30: Foto toegevoegd.

Persbericht

Lintje voor de heer C.M. Brakenhoff uit Nederhorst den Berg


Cor Brakenhoff krijgt het lintje opgespeld door burgemeester Don Bijl.

De heer C.M. Brakenhoff uit Nederhorst den Berg heeft op vrijdagavond 4 februari uit handen van burgemeester Bijl een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij zich 30 jaar ingezet heeft bij de vrijwillige brandweer post Nederhorst den Berg.

De heer C.M. Brakenhoff (60) kreeg de versierselen opgespeld tijdens een speciaal voor hem georganiseerd afscheidsfeest in de kazerne in Nederhorst den Berg.

Dertig jaar
Naast zijn werk was de heer Brakenhoff sinds 23 december 1974 actief als vrijwilliger van de brandweer op de post Nederhorst den Berg. De laatste 20 jaar was zijn functie bevelvoerder en zijn rang brandmeester. De heer Brakenhoff staat bekend als iemand die naast de verplichte oefenavonden en het uitrukken altijd klaarstaat om ondersteuning te bieden bij de organisatie van activiteiten. Zo hielp hij mee op de jaarlijkse brandweerdag tijdens de kindervakantieweek en bij de examens voor aankomende brandweerlieden. De heer Brakenhoff was ook een sportief lid van de vrijwillige brandweer. Hij nam deel aan veel sportactiviteiten van de brandweer zoals het regionaal brandweer volleybaltoernooi en diverse hardloopwedstrijden. Sinds 2 jaar is de heer Brakenhoff in de VUT. In de daardoor verkregen extra vrije tijd heeft hij voor de brandweerpost Nederhorst den Berg een website gemaakt en houdt hij deze bij. Ook is hij wekelijks vele uren op de post te vinden waar hij onderhoudsklussen uitvoert aan het diverse materieel.

Afscheid
Door het bereiken van de maximum leeftijd van 60 jaar nam de heer Brakenhoff vrijdagavond afscheid van “zijn” post. Hij vindt het jammer dat hij moet stoppen en heeft aangeven dat de vrijwillige brandweer in de toekomst een beroep op hem mag doen bij het eventueel opzetten van een jeugdbrandweer.

Kwalificatie
Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert de heer Brakenhoff als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen”.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht