Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Singelgroep gaat door

Nederhorst den Berg, 4 februari 2005. Vandaag stonden er twee stukken van Simone Stevens over het gemeentehuis in Nederhorst den Berg in de Gooi.

Anti-Kraak

Eerst ging zij op bezoek bij de tijdelijke bewoners van het voormalige gemeentehuis. Aniel Kerkvliet is één van de anti-kraak bewoners. Hij heeft een zee van ruimte. Zo woont hij in de ruimte van Algemene Zaken, maar hij moet flink stoken om het warm te houden. Hij zou best een feest in de raadszaal willen organiseren, maar dat mag niet.

Singelgroep gaat door


Hier komen elf balkons waar de
Singelgroep o.a. tegen protesteert.

Daarna sprak zij leden van de Singelgroep, de actiegroep die protesteert tegen de geplande nieuwbouw. Hoewel de besluitvorming over de nieuwbouw aan de Voorstraat vrijwel rond is, leggen zij niet het hoofd in de schoot, maar gaan door met actie voeren. Zo hebben zij onlangs een alternatieve schets met slechts twee bouwlagen en drie woningen minder naar alle raadsleden gestuurd. Hun plan geeft minder woningen die uitzien op de tuinen en huizen aan de overkant van de Singel. In het plan van de gemeente zijn dat elf balkons die uitzien op hun huizen. Het alternatieve plan voorziet in slechts in vijf woningen die uitzien op de Singel.

Wurgcontract?

De Singelgroep denkt dat de gemeente een wurgcontract heeft afgesloten met projectontwikkelaar Van Oostrum & Van Laar, waardoor de gemeente niet meer terug kan. Die conclusie wordt min of meer door Tineke Franssen van DBL bevestigd, al wil zij het geen wurgcontract noemen.

DBL heeft het contract ingezien en komt tot de conclusie dat de gemeente op grond van het contract alleen tot het grootschalige gebouw kan besluiten. DBL had bezwaren tegen het plan, maar ziet het probleem van de gemeente. Tineke Franssen: "Met dit contract moet het maar." Zij sluit overigens niet uit dat DBL van het contract een politiek punt gaat maken, omdat daar intern nog niet over gesproken is.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil Naar volgende bericht