Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Max: Held van 2005?

Nederhorst den Berg , 23 december 2005

Max de Boer uit Nederhorst den Berg, die zijn moeder en zusjes voor een auto-ongeluk behoedde, krijgt vandaag de oorkonde van het Carnegie Heldenfonds.

In mei van dit jaar greep de toen negenjarige Max de Boer uit Nederhorst den Berg het stuur van de auto toen zijn moeder even wegraakte. Daarmee voorkwam hij een ernstig ongeval van de auto met daarin zijn moeder en twee zusjes. Op 18 mei werd hij daarvoor op het gemeentehuis ontvangen en gehuldigd door burgemeester Don Bijl.


Max de Boer op 18 mei. Toen nog negen jaar oud.

Carnegie Heldenfonds

Burgemeester Bijl droeg hem daarna voor bij het Carnegie Heldenfonds voor een onderscheiding. Die is toegekend. Vanmiddag wordt de beloning, een oorkonde en 200 euro aan hem overhandigd.

SBS6 en Telegraaf

Ook landeljik kreeg de daad van Max aandacht. Reden voor De Telegraaf en SBS6 om Max te nomineren voor de verkiezing van Held van 2005. In Hart van Nederland wordt morgen bekendgemaakt of Max de winnaar is.

Update 23-12-2005, 16.35: Esther Luijer zond ons een tip. U kunt nog stemmen op de website van SBS6. Daar staat ook een fimpje van Max en zijn familie.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht