Gisteren speelde Loosdrecht gelijk tegen Argon. Het werd 2-2.

Loosdrecht gelijk tegen koploper Argon

Statistieken Argon - Loosdrecht: 2-2 (zaterdag 10 december '05).

1-0 Peter de Wit
2-1 Marco Berkenbosch

In een zeer attractieve wedstrijd heeft Loosdrecht ondanks twee keer een voorsprong en een reeks van kansen niet weten te winnen van koploper Argon. Juist door een tweetal fouten van de keeper van Loosdrecht wist de ploeg uit Mijdrecht twee keer op gelijke hoogte te komen. Spijtig als je bedenkt dat bij winst de ploeg weer volledig had meegedaan om de titel. Nu lijkt Argon vrij baan te krijgen op weg naar de titel in de tweede klasse B.

Loosdrecht moest dus aantreden tegen koploper Argon. In de thuiswedstrijd, de derde wedstrijd van het seizoen werd Loosdrecht nog met name in de eerste helft volledig overklast. Excuses waren er toen voldoende, van dat al kon nu geen sprake zijn want de selectie is topfit en hoeft voor niemand onder te doen. En dat bleek ook weer in deze wedstrijd. Loosdrecht deed namelijk geenszins onder voor Argon, integendeel, het dicteerde vanaf het begin het spel en wist via wederom een schitterende vrije trap van Peter de Wit de 0-1 te scoren. Echt lang kon de ploeg niet genieten. De bal uit een vrije trap van links had een prooi moeten zijn voor de keeper van Loosdrecht maar deze bleef staan en zo was de 1-1 een feit en tevens de ruststand.

Waar in de eerste helft de ploegen nog enigszins zekerheden inbouwden, zo zou de tweede helft met open vizier gespeeld gaan worden. Loosdrecht wist dat Argon te pakken was en kon zo de aansluiting gaan vinden. Argon wilde winnen om ook de overige concurrenten voor te blijven. Zodoende ontspon zich een zeer aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer. En Loosdrecht benutte als eerste één van de kansen nadat Johan Krottje zich als invaller zeer sterk presenteerde. Wederom was de voorsprong niet voor lang. En weer was een fout van de keeper de oorzaak van een tegengoal. Waar de goalie in de eerste helft wel had moeten uitkomen deed hij dat nu niet. Te laat bij de bal, een scrimmage en uiteindelijk via het been van de ijzersterk spelende Peter de Wit in de goal. De 2-2 en deze stand als uiteindelijke einduitslag betekende echter niet dat er nadien niets meer gebeuren. Beide ploegen gingen juist vol voor de overwinning en hadden deze beide kunnen grijpen maar de beste kansen die met name voor Loosdrecht waren bleven onbenut. Zodoende dus een gelijkspel maar het kwam aan als een verlies.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, dan wacht CSW in een thuisduel die de laatste weken aan een opmerkelijke opmars bezig is. Aanvang half drie op sportpark Hallinkveld.