Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

VVD over CDA: Politiek Cynisme

Wijdemeren, 10 december 2005

De voorzitters van het CDA en de VVD gaan verder met hun polemiek. De voorzitter van de VVD verwijt die van het CDA politiek cynisme.

Reactie

Geachte redactie,

Een mooi compliment is altijd welkom en zo ben ik Cor Koster, voorzitter van het CDA Wijdemeren, zeer erkentelijk dat hij mij de kwalificatie van "politieke naïviteit" toebedeelt. Uit zijn bijdrage spreekt helaas het tegenovergestelde: politiek cynisme.

Naar mijn naïeve wereldbeeld zijn leden van de raad, eenmaal gekozen, verplicht naar eer en geweten de hele gemeenschap te dienen en niet de belangen van een vaak zeer kleine groep inwoners. De gemeentelijke vrije beleidsruimte is zeer beperkt en zou geen plaats moeten bieden aan ideologische eenzijdigheid. Het is dan ook slechts betekenisloze polemiek om in dit verband de vermeende niet sociale positionering van de VVD aan te vallen.

Op één punt ben ik het met de heer Koster eens: "Politiek is het maken van keuzes" schrijft hij en inderdaad, de raad moet keuzes maken. Mijn naïeve stelling is dat deze keuzes bepaald dienen te worden door inhoudelijke afwegingen ten bate van de hele gemeenschap en niet door gekonkel en vriendjespolitiek.

Met vriendelijke groet,
Robby Israel
Voorzitter
VVD afdeling Wijdemeren

Noot van de redactie: De VVD heeft in deze discussie twee keer een reactie gegeven. Het CDA kan nog één keer op onderstaande reactie reageren. Daarna zullen wij de heren, indien zij dat willen, elkanders emailadres verstrekken, opdat zij de discussie onderling "off topic" kunnen voortzetten.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht